Цієї ночі можна буде спостерігати місячне затемнення і побачити унікальну "зелену комету"

Найближче таємнича комета Хонда - Мркоса - Пайдушакової підлітала до Землі в 2011 році - тоді вона перебувала в 9 мільйонів кілометрів від нашої планети.

До Землі наближається зелена комета. Фото: bun.com.ua.

11 лютого українці зможуть спостерігати напівтіньове місячне затемнення. Місяць повністю зануриться в земну півтінь на 1,02 свого діаметра. В умовах сприятливої погоди можна буде спостерігати невелике потемніння верхнього краю місячного диска. Про це йдеться в повідомленні Московського планетарію, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Напівтіньове затемнення Місяця 11 лютого 2017 року почнеться в 00:34 за Києвом, максимальне занурення в півтінь Землі на 1,02 місячного диска відбудеться в 2:44, завершиться затемнення в 4:53.

Наступне затемнення Місяця відбудеться 7 серпня 2017 року та воно буде частковим, Місяць незначно зануриться в тінь Землі своїм південним краєм на 0,25 місячного діаметру.

Також 11 лютого комета 45P підійде дуже близько до Землі. У цей день вона наблизиться до нашої планети на відстань 12 мільйонів километрів.

Для неї характерний яскравий зелений хвіст, такий колір їй надають випаровування вуглецевого газу, який відсвічує зеленим в космічному вакуумі.

Варто нагадати, що комета 45Р, відома ще як Комета Хонди - Мркоса - Пайдушакової, була відкрита 3 грудня 1948 року одночасно трьома незалежними астрономами з різних країн: японцем Мінору Хондою, чехом Антоніном Мркосом і словачкою Людмилою Пайдушаковою.

Очікувалося, що комета Хонди-Мркоса- Пайдушакової влаштує вельми барвисте шоу, розпушивши хвіст. Однак вона його втратила, огинаючи Сонце в кінці грудня 2016 року. Частина речовини комети випарувалася, але ядро залишилося. Воно і постане у вигляді зеленої зірочки 6-7 величини. Візуально комета здасться трохи більшою тих зірок, на тлі яких вона з'явиться найближчим часом.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...