Ціна начебто їхнього "побєдоносія": Турчинов озвучив оновлені дані щодо втрат України у Другій світовій війні

Офіційна Москва визнає втрати СРСР протягом 1941-45 років у межах між 20 та 27 мільйонами. У такому разі Україна зазнала найтяжчих втрат зі всіх республік СРСР.

Олександр Турчинов. Фото:112.ua

Під час Другої світової війни на фронтах, від голоду, хвороб і депортацій загинуло 14 мільйонів українців. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу чиновника.

"Сьогодні весь світ відзначає День пам'яті і примирення, коли ми згадуємо тих людей, ті десятки мільйонів, які стали жертвами Другої світової війни. Ми пам'ятаємо і шануємо всіх героїв, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від фашизму і сталінізму! У горнилі цієї жахливої війни згоріли понад чотирнадцять мільйонів українців. Вони загинули на фронтах, померли від голоду і хвороб, були вивезені з Батьківщини", - зазначив він у своєму зверненні.

Турчинов провів паралелі з подіями в Європі напередодні Другої світової війни і сьогоднішнім днем.

"Після десятиліть миру в Україні знову йдуть бойові дії, через агресію РФ окупований Крим, палає схід нашої країни. Паралелі між подіями в Європі в кінці тридцятих років минулого століття і сьогоденням очевидні: поведінка і мотивація агресорів в усі часи однакова. Умиротворити його неможливо, і цивілізований світ повинен вирішити - чекати наступного кроку агресора, або зупинити його.

На це питання ми давно дали собі відповідь. Ця війна для нас також стала Вітчизняною, тому що ми захищаємо свою Батьківщину, свою Україну. Упевнений, ми з честю пройдемо наш шлях - шлях до перемоги! З нами Бог, з нами Україна, з нами буде Перемога!", - заявив Турчинов.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...