Ціна зради: Полковник поліції купив 9 квартир у Києві, продаючи службову інформацію (фото)

Керівника одного з департаментів Національної поліції України викрили на незаконному продажі конфіденційної службової інформації, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Нацполіції.

"Полковник поліції тривалий час надавав за грошову винагороду конфіденційні відомості та безпосередній доступ до них колекторським конторам, мережі банківських установ та приватним підприємствам. За отримані гроші посадовець придбав 9 квартир", - йдеться у повідомленні.

47-річний полковник поліції, який на початку минулого року вийшов на пенсію, залучав до своєї злочинної схеми й інших працівників поліції.

"Володіючи професійними навичками в галузі комп’ютерних технологій та програмного забезпечення автоматизованих систем МВС та НПУ, чоловік задля доступу до закритої інформації залучив до своїх незаконних схем діючих працівників поліції, які обслуговують відомчі бази даних", - йдеться у повідомленні.

Зловмисники продавали відомості при прийомі людей на роботу, адреси фактичного проживання кредиторів чи боржників та навіть персональні дані працівників правоохоронних органів. Для прикриття злочинної діяльності поліцейський відкрив приватне підприємство з надання телекомунікаційних послуг. Вдома у його спільника, також працівника поліції, було створено call-центр, де у телефонному режимі клієнти отримували потрібну інформацію.

"Отримані таким шляхом доходи екс-посадовця поліції стали поясненням придбаної ним у Києві нерухомості – 9 квартир, які наразі він здає в оренду. Частина з них була куплена до виходу на пенсію, тобто витік конфіденційної інформації здійснювався ним і під час перебування на службі в органах", - додали у поліції.
Правоохоронці провели 58 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів, у службових кабінетах співробітників поліції, а також працівників банків, підприємств та контор. Вилучено різноманітну оргтехніку, сервер, мобільні телефони, копії документів, чорнову документацію, набої і кошти у вітчизняній та іноземній валюті.

Трьох фігурантів справи, утому числі і підполковника, затримано. Наразі готується оголошення підозри шести учасникам змови за ч.3 ст.28 ККУ (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.2 ст. 361 ККУ (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).
null
null

null

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...