"Цукеркові бунти": У СБУ розказали, яких провокацій вдалося уникнути

Грицак уточнив, що організаторами акцій «Цукеркові бунти» є «колишні депутати ВР Андрій Клюєв та Володимир Олійник, а також лідери так званого «Антимайдану» Зінченко та Кот».

Фото: ЗМІ

Співробітники Служби безпеки України запобігли замовним з боку російських структур проплаченим акціям «Цукеркові бунти», які мали відбутися в Києві біля кондитерської фабрики «Рошен» та біля деяких її магазинів, передають Патріоти України.

«Акція планувалася біля фабрики Карла Маркса («Рошен») і в деяких інших місцях», - сказав Грицак. У свою чергу начальник департаменту СБУ із захисту національних інтересів держави Віктор Кононенко зазначив, що куратори акції вимагали від її організаторів, щоб учасники прийшли на цей захід в уніформі бійців АТО.

За його словами, при цьому планувалося, що люди, які беруть участь в акції в рамках проведення в Україні заходів з декомунізації, мають зайти на територію кондитерської фабрики під приводом знесення пам’ятника Карлу Марксу, який там нібито є.

Відповідаючи на запитання, чому СБУ вирішило захищати «Рошен», власником якого є президент України Петро Порошенко, голова СБУ відповів: «Тільки тому, що ця акція – одна і та ж складова однієї картинки (мається на увазі, що за акцією стоять російські спецслужби - ред.)».

Голова СБУ також уточнив, що організаторами акцій «Цукеркові бунти» є «колишні депутати ВР Андрій Клюєв та Володимир Олійник, а також лідери так званого «Антимайдану» Зінченко та Кот». «Вказаними особами було залучено декілька громадян України до організації заходів з дискредитації президента України Петра Порошенка, це задокументований нами факт, акція мала називатися «Цукерковий бунт» в магазинах «Рошен», - розповів Грицак.

Встигли вчасно: На Франківщині з охопленого вогнем будинку врятували дитину (фото)

четвер, 2 травень 2024, 22:20

В четвер, 2 травня, у житловому будинку в селі Долиняни Івано-Франківського району сталася пожежа. До місця виклику негайно було направлено рятувальників міста Рогатин і добровольців-вогнеборців села Фрага. Полум'я вдалося приборкати, ніхто не постражд...

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...