Тимошенко стала причиною скандалу у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі

Прокурор САП у справі "Роттердам плюс" Ольга Ярова відвідала форум "Новий курс" Юлії Тимошенко.
Назар Холодницький. Фото: day.kyiv.ua.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький впевнений, що прокурори не повинні відвідувати відверто політичні акції жодного політика. Про це він повідомив в інтерв'ю, інформують Патріоти України.

"Так, вона ходила. Я про це дізнався у листопаді зі ЗМІ, коли був у відрядженні – здається, у Страсбурзі. Одразу після повернення викликав її. Пояснення Ярової мені не сподобалися. Спочатку вона казала, що просто туди заїхала привітати когось із днем народження – водночас на заході у неї був бейджик, отже, потрапила вона туди невипадково і була зареєстрована. Потім казала, що її цікавить гендерна політика кандидата у президенти. На моє глибоке переконання, прокурори не повинні відвідувати такі відверто політичні акції жодного політика. Але найгірше, що в день цього форуму, здається 15 червня 2018 року, вона мені доповідала, що була відсутня на робочому місці через участь в судових засіданнях і необхідність забрати експертизу з КНІСЕ (Київський науково-дослідний інститут судових експертиз), – це був робочий час", - зазначив він.

Холодницький повідомив, що написав скаргу до Кримінально-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), до якої доклав пояснення Ярової. На уточнююче питання, чи звільнять прокурора, він повідомив: "Це вирішить КДКП. "У скарзі я не ставив питання про міру покарання, вважаю, що комісія здатна сама вирішити, чи є там порушення і, якщо є, то ступінь покарання.

Зрозумійте мене! Я не хочу і не можу допустити ані найменшої політизації антикорупційних органів і САП зокрема. А після такого факту з підлеглою, робити це стає важко. І тут питання не Ярової, а САП в цілому. Я довіряю своїм прокурорам, вони всі дорослі люди і в мене й думки не могло бути стояти цербером і контролювати, хто куди ходить. Тут має бути довіра", - заявив глава САП.

Джерело: Главком

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...