У Bellingcat навели нові докази, що Петров і Боширов є співробітниками ГРУ РФ

Журналісти Bellingcat знайшли підтвердження, що підозрювані в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов працюють в Головному розвідувальному управлінні РФ Про це заявили журналісти Bellingcat, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що найбільш переконливий зв'язок підозрюваних в отруєнні Скрипалів з ГРУ доводять номери їхніх закордонних паспортів.

"Bellingcat та The Insider можуть однозначно підтвердити, що Олександр Петров та Руслан Боширов - діючі співробітники ГРУ. Цей висновок виходить з об'єктивних даних та даних російських джерел, знайомих з особистістю принаймні одного з двох підозрюваних", - йдеться у повідомленні.

У записах про внутрішні паспорти підозрюваних не згадується про їхні закордонні паспорти. З цього можна зробити висновок, що їх видає організація, яка не звітує в централізований реєстр державних посвідчень особи.

"Наявність такої "особливої організації" можна пояснити і схожістю номерів паспортів підозрюваних, які відрізняються лише на 3 в останній цифрі (логічно припустити, що у діючих за кордоном російських спецслужб працює обмежена, відносно невелика кількість агентів)", - йдеться у публікації.

Журналісти знайшли зв'язок між паспортами Петрова і Боширова і паспортом іншого співробітника ГРУ – колишнього військового аташе Росії в Варшаві полковника Едуарда Шишмакова, який подорожував під підставним паспортом на ім'я Едуарда Широкова і був одним з організаторів перевороту проти прозахідного уряду в Подгориці, який провалився. Зазначається, що паспорти з тієї ж "партії".

"Номери паспортів Петрова(654341297) та Широкова(654341323) відрізняються лише на 26. Паспорт "Широкова" був виданий у серпні 2016 року, що говорить про те, що паспорти Петрова і Боширова були видані тією ж "особливою організацією" раніше в тому ж році", - повідомляє Bellingcat.

З історії їх міжнародних поїздок зрозуміло,що вони почали подорожувати в початку 2016 року. Це говорить про те, що за період з квітня по серпень 2016 року "особлива організація" видала всього 26 паспортів.

Малоймовірно, що Петров і Боширов є співробітниками іншої російської спецслужби, оскільки зв'язок Шишмакова з ГРУ був беззаперечно встановлений раніше.

Журналісти також отримали дані про перетин кордону Петровим і Бошировим різних країн у Європі та Азії за період дії їхніх закордонних паспортів з 2016 року по теперішній час.

Вони почали подорожувати по світу з новими паспортами 8 квітня 2016 року. Їх остання поїздка в Європу була 2 березня 2018 року, коли вони обидва приземлилися в аеропорту Гатвік, купивши квитки на цей рейс напередодні ввечері. Наступного дня в Лондон прибула дочка Сергія Скрипаля. 4 березня Скрипаль і його дочка були отруєні.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...