У Дніпрі встановили незвичайний рекорд до Великодня (фото)

У Дніпрі вихованці місцевої дитячо-молодіжного центру, а також його працівники, встановили рекорд України завдяки найбільшій в країні писанці.

У встановленні рекорду взяли участь 700 осіб, - повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради, передають Патріоти України.

Писанка сягає 3 метрів заввишки та 2 метра 230 сантиметрів завширшки, а виготовлена в техниці пап'є-маше. "Це не єдине досягнення, яке буде зареєстровано в Книзі рекордів України по темі "Великдень", але саме цей рекорд в Дніпрі заслуговує на особливу увагу, адже ця писанка зроблена руками дітей. Більш того, техніка пап'є-маше досить складна. Це перша така писанка в Україні", - зазначив представник "Книги рекордів України" Ігор Підчібій.

У той же час місцеві чиновники уточнили, що писанку розфарбували в трипільський орнамент, а робили її більше двох тижнів.

Звернемо увагу, що після презентації на Європейській площі в Дніпрі, її передали у міську раду. Там вона перебуватиме до кінця тижня. Звідти писанку відправлять в Дніпровський історичний музей імені Дмитра Яворницького.

На опублікованих фото видно, що встановлення рекорду України супроводжувалося активними дитячими іграми: танцями, співом та іншими розвагами.


Опублікував: Олег Устименко

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...

Асоціація далекобійників висловлює протест: Воєнкоматівці мобілізують водіїв фур прямо з коліс під час міжнародних рейсів

понеділок, 29 квітень 2024, 18:48

Українські міжнародні перевізники скаржаться, що під час повернення в Україну з-за кордону співробітники ТЦК та СП знімають водіїв прямо з рейсів і силоміць забирають у центри комплектування. Про це повідомляє Асоціація міжнародних автоперевізників (Ас...