У дорогу візьміть лопату, а краще сидіть удома: Південь і Схід України чекає сніговий колапс

Водіям радять скасувати далекі поїздки.

Ілюстрація: ЖЖ7-8 січня автодороги Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей покриються ожеледицею, передають Патріоти України з посиланням на Держагентство автошляхів.

За словами начальника управління експлуатаційного утримання і безпеки руху держагентства Олега Федоренка, ситуація вкрай серйозна, оскільки переміщення активного циклону – рясний дощ та мокрий сніг при мінусових температурах повітря та сильних поривах вітру до 15-20 м/с, можуть призвести не тільки до хуртовин, утворення переметів, але і спричинити черговий сніговий колапс.

"Щоб уникнути надзвичайних ситуацій, на кшталт минулорічної в Одеській або позаторішньої в Донецькій областях, на найбільш проблемних ділянках автошляхів буде закрито рух", – підкреслив він. Водіям, які в ці дні планували їхати по автомобільним дорогам зазначених регіонів, Федоренко порадив скасувати поїздки.

"Насамперед, водій повинен пересвідчитися у можливості проїзду за наміченим маршрутом, зателефонувавши черговому диспетчеру Служби автомобільних доріг у відповідному регіоні. По-друге, перевірити справність транспортного засобу та наявність необхідного господарського приладдя – троса, сокири, лопати", – наголосив Федоренко.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...