У Криму російські поліцаї затримали українських активістів за вишиванки

У затриманих взяли відбитки пальців, сфотографували, пояснивши: "А раптом, завтра з вами щось трапиться, як ми вас впізнаємо. У нас знаходять тут трупи без голови ...".

Ілюстрація:www.032.ua

У четвер, 21 травня, четверо українських активістів були затримані російською поліцією в Армянську (Крим) під час спроби зробити селфі у вишиванках. "Ми хотіли зробити селфі на в'їзді в Армянськ з території материкової України", - розповів Центру журналістських розслідувань один із затриманих Леонід Кузьмін, передають Патріоти України.

Співробітники поліції відвезли активістів в РВВС Армянська, взяли у них відбитки пальців, сфотографували і взяли письмові свідчення на предмет того, що саме вони робили в місті.

"З нас взяли пояснення, що ми там робили. Відкатали відбитки пальців, сфотографували. На питання, для чого їм наші відбитки, відповіли: "А раптом, завтра з вами щось трапиться, як ми вас впізнаємо. У нас знаходять тут трупи без голови ...", - зазначив активіст.

Крім того, вранці в Армянську на адміністративному кордоні Криму і України затримали машину, в якій їхала знімальна група телеканалу "Інтер" в Криму.

"Ми приїхали на місце і там нас вже чекали. Була поліція, яка стала з'ясовувати хто ми і що. Провели огляд машини. Пояснили, що у них є інформація про можливе перевезення в машині вибухових речовин", - розповіла журналістка "Інтера" Юлія Крючкова.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...