У Києві відкриють перший в Україні лазерний кінозал

Локацію кінозалу із новою технологією наразі не розголошують.

Мережа кінотеатрів Multiplex підписала контракт з IMAX на запуск лазерної технології в Україні. Про це повідомив комерційний директор компанії Віталій Писаренко на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Відкриваємо перший IMAX with Laser в країні, в Києві, вже дуже скоро. Чудова новина як для компанії, так і для всіх любителів кіно», – написав Писаренко.

Зазначимо, що ключовою відмінністю нової технології є використання в якості джерела світла лазера замість потужної 15-кВт ксенонової дугової лампи. У результаті глядачі отримують більш яскраву, чітку картинку з розширеним спектром кольорів і більш глибоким чорним кольором.

Нова система включає пару 4K-проекторів, які відтворюють разом одне велике зображення (або два зображення у випадку з 3D-відео), використовуючи техніку вирівнювання субпікселів. Проектори підтримують швидкість відео до 60 кадрів в секунду. IMAX не розкриває повних технічних специфікацій своєї системи, але наводить порівняльні дані. Новинка на 50% перевищує по яскравості вимоги стандарту DCI. Контрастність вища, ніж у традиційних систем на базі ксенонових ламп.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Прийшла повістка, але є бронь: Українцям пояснили, чи потрібно йти до ТЦК

середа, 24 квітень 2024, 17:47

В Україні суттєво змінилася правила вручення повісток та покарання за неявку до ТЦК, і кожен військовозобов'язаний знає, що на повістку потрібно реагувати, щоб не потрапити у халепу, передають Патріоти України. Але що робити тим, хто раніше отримав бр...