У Києві заради захисників України відродили із металобрухту легендарний Ан-26

Авіабудівники кажуть, що залюбки будували б нові та сучасні літаки для армії, якби мали замовлення. А так на волонтерських засадах м\відновили те, що було можливо, або навіть не можливо.

Відроджений Ан-26Дивовижна історія відновлення військово-транспортного літака Ан-26. Його списали, відтягли на кладовище і забули, а він узяв і полетів, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН. Ще дивовижніше, що за віднову літака ніхто з майстрів не взяв ані копійки грошей.

Її відновили волонтерськими зусиллями та передали українським військовим. У літак встановили сучасне обладнання, з яким він може навіть вилітати за кордон. Завод усе це надав на безоплатній основі. Відновлювали авіалайнер фахівці держпідприємства "Антонов". На роботу пішло кілька місяців.

Ан-26 має репутацію одного з кращих військово-транспортних літаків в історії авіації. Він уміє сідати на крижини Північного Полюсу та в полях Африки. Злітає при температурі від мінус 60 до плюс 50. Це справжній літак-легенда.

Українська армія використовуватиме цей борт за призначенням – перевозитиме поранених, скидатиме десантників, доставлятиме вантажі.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...