У Ліхтенштейні трагічно загинув великий українець, барон Фальц-Фейн, нащадок засновника і меценат заповідника Асканія-Нова

106-річний барон народився на півдні України і завжди вважав себе частинкою нашої землі. Віллу аристократа, пам'ятка архітектури та гордість Вадуца, з часів набуття незалежності вінчав жовто-блакитний прапор.

 Едуард фон Фальц-Фейн помер за трагічних обставин

У столиці Ліхтенштейну Вадуці на 107-му році життя загинув великий українець, меценат, громадський діяч, племінник засновника заповідника Асканія-Нова барон Едуард фон Фальц-Фейн, зі скорботою повідомляють Патріоти України.

Старий аристократ загинув у власному будинку під час пожежі. Вогонь охопив його чудову віллу приблизно о 8:45 ранку у суботу, 17 листопада. Прибулі на місце трагедії пожежники виявили барона вже мертвим. Причини пожежі на даний момент невідомі.

Барон Едуард Олександр фон Фальц-Фейн був найстарішим жителем Ліхтенштейну. 14 вересня він відсвяткував своє 106-річчя.

Едуард фон Фальц-Фейн народився 14 вересня 1912 року в селі Гаврилівка, нинішня Херсонська область. Він - племінник засновника заповідника Асканія-Нова Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна.

Після перевороту 1917 року разом з родичами Едуард фон Фальц-Фейн виїхав до Німеччини, потім оселився у Франції, а потім перебрався в Ліхтенштейн. Завдяки його зусиллям у лихі 1990-ті вдалося зберегти та примножити унікальний набуток заповідника Асканія-Нова. За заслуги перед нашою країною нагороджений численними відзнаками, у т.ч. двома орденами князя Ярослава Мудрого і орденом За заслуги.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...