У Мексиці затримали українсько-російського олігарха Фукса разом з нардепом Верховної Ради

Поява Андрія Іванчука в тандемі з Павлом Фуксом дуже несподівана, проте одразу проливає світло на те, хто ж міг покривати російського олігарха й відстоювати його інтереси в українських владних колах.

Павло Фукс. Фото: epravda.com.ua.

У мексиканському аеропорту Канкун 7 січня було затримано громадянина України і громадянина Росії. Ними виявилися народний депутат України Андрій Іванчук (заступник голови Народного фронту) і путінський олігарх Павло Фукс, передають Патріоти України.

Це сталося на підставі того, що Фукс внесений у міжнародний чорний лист. Зокрема, олігархові вже відмовляли у в'їзді в США та Ізраїль, а для відвідування відкриті тільки країни Європи.

7 січня о 21:12 російський олігарх та український нардеп прилетіли в Канкун чартерним літаком. Цього ж дня Фукс був помічений у Талліні (Естонія). У момент затримання Фукс та Іванчук перебували в аеропорту з дружинами. Нагадаємо, що український нардеп оформив із дружиною фіктивне розлучення. Це було зроблено для того, щоб не декларувати розкішну нерухомість у Монако, яка оцінюється у 500 млн євро.

Згодом Іванчука відпустили, оскільки під час затримання він пред'явив дипломатичний паспорт, використовувати який у приватних поїздках парламентарій не має права. Фукс досі очікує рішення суду. За нашими даними, його помічники шукають чартер для повернення олігарха в Україну.

Вартість чартеру, яким здійснювався переліт, становить 200 тис. євро в один кінець. Щоб Фукс міг дозволити собі такий переліт, киянам потрібно проїхатися на київському метро 3 333 333 рази. Адже з кожної поїздки, яка зараз обходиться людям у 8 грн, 2 грн йдуть у кишеню Фуксу. Саме він провернув оборудку із незаконним підвищенням тарифів у київській підземці.

Поява Іванчука в тандемі з Фуксом дуже несподівана, проте одразу проливає світло на те, хто ж міг покривати російського олігарха й відстоювати його інтереси в українських владних колах. Адже Іванчук є давнім соратником Арсенія Яценюка.

У зв'язку з таким розвитком подій, журналісти уважно дослідили причетність Іванчука до гучних махінацій Фукса (наприклад, необґрунтоване подорожчання проїзду в київській підземці, лотерейний бізнес, газові та нафтові схеми з Держгеонадрами).

Крім того, представники ЗМІ звернулися до Національного агентства запобігання корупції із вимогою з'ясувати, чи задекларував Іванчук свій політ чартером за 200 тис. євро. Аналогічну вимогу вони висунули і до його попередніх поїздок.

Нагадаємо, що в 2017 році Іванчук 24 рази вилітав за кордон, в Європу, де проживає його сім'я. За межами України політик провів приблизно 158 днів. Найчастіше нардеп відвідував Мюнхен, Ніццу, Відень та Ібіцу. За підрахунками, в сумі за 2017 рік політик заплатив щонайменше 14 347 євро за регулярні рейси. Крім того, Іванчук імовірно 17 разів користувався послугами приватних чартерних перевезень, які обійшлися йому приблизно в 149,3 тис. євро.

Джерело: Обозреватель

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...