У Москві почався суд: Революцію Гідності можуть визнати державним переворотом

Відповідний позов до суду подав екс-регіонал Володимир Олійник.

Революція Гідності. Фото: memory.rv.ua

У Дорогомиловському районному суді Москви розпочався процес щодо визнання подій в Україні 2014 року державним переворотом. Відповідний позов до суду подав колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Олійник. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

Рішення Генпрокуратури України про відмову порушувати відповідну кримінальну справу Олійник назвав "свідченням узурпації влади". Тож і подався до російського суду. Як зацікавлених осіб у позові вказали очільника МЗС ФРН Франк-Вальтера Штайнмаєр, главу Конституційної ради Франції Лорана Фабіуса, колишнього очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського, президента-втікача Віктора Януковича і чинного українського президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, очільник ГПУ Юрій Луценко анонсував прийдешній суд над Януковичем. На початку наступного року почнеться судовий процес над позбавленим звання президента України Віктора Януковича за звинуваченням у держаній зраді.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...