"У нас багато є своїх добрих українських традицій, але вони були вкрадені нашими сусідами із РПЦ", - митрополит Епіфаній

Українська церква стоїть на шляху реформування богословської освіти, яка має бути сучасною, а не орієнтованою на російські дореволюційні стандарти.

Митрополит Епіфаній. Фото: LIGA.net.

Україна поступово має відійти від російської церковної традиції. Про це сказав предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю українським ЗМІ, передають Патріоти України.

- У нас багато є своїх добрих українських традицій, наприклад, за період Петра Могили – Могилянський період, - сказав митрополит. - У більшості вони були у нас вкрадені нашими сусідами. Усе, що було краще, було забране туди. Зараз вони використовуються російською Православною церквою. Але чомусь всі вважають, що це не українські традиції, а російські. Тому не всі їх можемо відкинути одразу.

Українська церква стоїть на шляху реформування богословської освіти, каже предстоятель ПЦУ.

- Ми перебуваємо у стінах Київської богословської академії. Протягом мого ректорства – це приблизно десяток років – я займаюся реформою духовної освіти, - каже митрополит Епіфаній. - Це процес складний. Треба пояснювати, доступно доводити людям, чому ми хочемо реформ, чому ми хочемо відійти від російської дореволюційної традиції, коли духовна освіта відрізнялася досить суттєво.

Зараз ми перейшли вже практично на нові рейки згідно з усіма новими європейським нормами. Поступово будемо відходити від російської традиції і наближатися до грецьких, які були спочатку в нашій українській православній церкві. Київська православна богословська академія є сучасним духовним навчальним закладом. Дух залишається духовного закладу, але ми реформуємось відповідно до європейських норм. У нас 4 роки навчання на бакалавраті, два – на магістратурі, три роки – в аспірантурі, докторантурі. Тобто певний шлях реформування ми пройшли.

Джерело: Gazeta.ua

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...