У NASA анонсували нове "підкорення" Місяця (відео)

Астронавти США повернуться на поверхню Місяця протягом 10 років - до 2028 року. Про це в своєму виступі вчора, 11 березня, заявив директор Аерокосмічного управління США Джеймс Брайденстайн, повідомляють Патріоти України.

Під час нової місячної місії екіпаж корабля Orion зможе залишатися на поверхні природного супутника Землі до тижня. Це значно перевищує терміни перебування там астронавтів за програмою Apollo в 1960-1970 роках.

Опублікований на сайті Аерокосмічного управління США проект бюджету відомства на наступний рік передбачає $10,7 млрд на продовження процесу створення головних систем для відправки людей "на Місяць і за його межі" - ракети SLS, корабля Orion, наземної і орбітальної структур і іншого.

Крім того, $363 млн NASA просить на програму розвитку транспортних засобів комерційними партнерами. Сюди входить конструювання "великого апарату для доставки на Місяць спочатку вантажів, а потім і астронавтів".

Брайденстайн підкреслив, що отриманий при польотах на Місяць досвід - як колишній, так і майбутній, NASA використовує для розробок пілотованих місій на Марс. Пробні комерційні місії на Місяць, за словами директора NASA, почнуться вже в цьому році. Що конкретно він мав на увазі, Брайденстайн не уточнив.

За 53 роки космічної ери людство побувало тільки на одному астрономічному об'єкті - Місяці. Першим апаратом на його поверхні в січні 1966 року стала радянська станція "Луна-9", а в липні 1969-го туди ступили американці - Ніл Армстронг і Едвін Олдрін.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...