У нього залишилося 9 дітей: Помер доброволець АТО, який воював за Україну на Донбасі (фото)

У селі Куровичі Золочівського району на Львівщині поховали добровольця Володимира Швайку. Помер 11 січня. За 3 місяці до цього на фронті у нього стався інфаркт, повідомляють Патріоти України.

"Володимир рвався захищати Україну, але дружина його не пускала. Сказав, що їде на заробітки, а сам пішов у добровольці - служити в ЗСУ не міг через вік. Коли вже був у Широкиному на Донеччині, подзвонив дружині і сказав правду. Вона зрозуміла чоловіка. Підтримувала його і підбадьорювала", - розповіла кореспонденту волонтерка Леся Борсук.

Володимир Швайка пішов на війну 2016 року. Служив у 8-му батальйоні Української добровольчої армії "Аратта".

"3 місяці тому на фронті у нього стався інфаркт. Відправили додому. У лікарні сказали, що треба міняти клапан. Операція пройшла успішно, після неї почувався добре. Наприкінці позаминулого тижня він поїхав на свою батьківщину під Броди, щоб оформити пенсію по інвалідності. Ввечері звідти подзвонили його дружині. Сказали, що Володимир посеред вулиці втратив свідомість і помер", - додала Леся Борсук. Володимир Швайка разом з дружиною виховував 9 доньок. Найстаршій - 21 рік, найменші - 8 місяців.

Джерело: Gazeta.ua

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...