У Новій Зеландії терорист вбив півсотні людей у двох мечетях: Все, що відомо про трагедію (фото, відео)

У новозеландському місті Крайстчерч чоловік відкрив вогонь у двох мечетях, унаслідок чого загинули щонайменше 49 людей, десятки людей зазнали поранень, повідомляють Патріоти України.

Поліція вже ідентифікувала нападника - це 28-річний австралієць Брентон Таррант. Перед нападом він записав маніфест із ультраправими антиіммігрантськими поглядами.

За даними ВВС, під час спецоперації поліція вилучила саморобні вибухові пристрої, вогнепальну зброю і боєприпаси, що свідчать про ретельну підготовку нападу. Напад було вчинено в мечеті "Аль-Нур" у центральній частині міста, а також у мечеті в передмісті.

Як повідомляє New Zealand Herald, нападник транслював відео розстрілу людей у соцмережі. Зокрема, 28-річний австралієць узяв зброю і увійшов в мечеть, першу жертву він застрелив у дверях. Далі він почав безладно стріляти по присутніх в будівлі. Він вийшов на вулицю і відкрив стрілянину по проїжджаючим повз автомобілям, після чого зайшов в будівлю вдруге - перевірив, чи є ті, що вижили, і знову відкрив вогонь.

Нападник знову вийшов з мечеті, застрелив жінку на вулиці і сів в автомобіль. Після цього він обстріляв машину, яка ледь не в'їхала в його авто, і зник з місця події.

За даними видання New Zealand Herald, у справі вже заарештовано трьох чоловіків і одну жінку. Один з підозрюваних у нападі пояснив свої дії бажанням помсти за теракт у Стокгольмі у квітні 2017 року, коли внаслідок в'їзду вантажівки в натовп загинули 5 людей, у тому числі 11-річна дівчинка. Одному з пдозрюваних уже висунули обвинувачення в теракті, він постане перед судом.

Джерело: Еспресо.ТV

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...