У Нищука звернулися до Британії з проханням відмовитися від спільних з РФ археологічних розкопок в анексованому Криму

Мінкультури також звернулося до Гендиректора ЮНЕСКО Ірини Бокової з закликом засудити протиправні дії РФ як країни-окупанта і вжити заходів по відновленню правового порядку відповідно до Конвенцій ЮНЕСКО.

Археологічні розкопки в Криму. Ілюстрація:Suntime.com.ua

Міністерство культури звернулося до МЗС України з вимогою відправити ноти протесту МЗС РФ і МЗС Великобританії та Північної Ірландії в зв'язку з намірами окупаційної влади АР Крим та британських вчених-археологів з університету Брістоля і англійського військово-історичного журналу реалізувати спільний історико-археологічний проект, пов'язаний з подіями Кримської війни 1853-1856 років. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу міністерства.

"Будь-яке втручання в цілісність об'єктів культурної спадщини, що знаходяться на тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополя, буде розцінюватися українською стороною як порушення Росією своїх зобов'язань як держави-окупанта з покладанням на неї за такі дії міжнародно-правової відповідальності", - йдеться у повідомленні відомства.

Мінкультури вимагає від РФ як держави, що здійснює тимчасову незаконну окупацію українських територій, забезпечити виконання своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

А також просить Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії вжити заходів для недопущення відвідування окупованої території АР Крим та міста Севастополь громадянами Великобританії, в тому числі британськими археологами з університету міста Брістоль і англійського військово-історичного журналу, і наголошує на необхідності дотримання режиму в'їзду на окуповану територію України, встановленого чинним законодавством України.

Крім того, Мінкультури звернулося до Генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової з закликом засудити протиправні дії РФ як країни-окупанта і вжити заходів по відновленню правового порядку відповідно до Конвенцій ЮНЕСКО.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...