У підданих Путіна зіпсована репутація в Європі: У Норвегії арештували росіянина за підозрою в здійсненні теракту

Росіянину за вчинення теракту згідно із Кримінальним кодексом Норвегії загрожує до 21 року тюремного ув'язнення.
Росіянин напав на жінку в Осло. Фото: ЖЖ.

В Норвегії суд арештував на місяць 20-річного росіянина, який 18 січня в супермаркеті міста Осло напав із ножем на жінку. Адвокат Ула Лунде переконує, що росіянин неврівноважений, адже вважає, що всі християни заслуговують смерті. Про це повідомляє Aftenposten, передають Патріоти України.

"Утримання під вартою необхідне для громадськості. Я кажу це, незважаючи на те, що я захисник", - заявив адвокат. "Він небезпечний для життя і здоров'я. Він може вийти, взяти автобус і здійснити терористичний акт", - зазначив Лунде.

Суд призначив росіянину психіатричну експертизу. "Ми перебуваємо на ранній стадії розслідування першого терористичного випадку в Норвегії після 22 липня (2011 року - дня теракту Андреаса Брейвіка. - Ред.)", - сказали в поліції. Зловмисник купив ніж в Осло. Жертву, ймовірно, він обрав навмання.

"Цей чоловік сказав під час допиту, що він хотів убити кількох людей, і ще це був акт тероризму", - зазначили правоохоронці. Водночас адвокат зауважив, що 20-річний росіянин розповів про намір здійснити кілька терористичних актів у Норвегії та інших європейських країнах. "Він самотній вовк і діяв сам. Він не має мережі в Росії і не пов'язаний з ІДІЛ", - зазначив захисник. Росіянину за вчинення теракту згідно із Кримінальним кодексом Норвегії загрожує до 21 року тюремного ув'язнення.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...