У пошуках вічного життя: Американці вперше випробують на людях препарат проти старіння

Вчені впевнені: якщо зупинити старіння не вдасться, то користь організму препарат принесе в будь-якому випадку.

Старіння можна уповільнити. Фото: 365news.bizДослідники, що представляють Вашингтонський університет і університет Кейо, мають намір випробувати нікотінамідмононуклеотід (NMN) на людях, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Раніше даний препарат вже був випробуваний на мишах - тварини отримували його разом з їжею. Під час випробувань були, зокрема, зафіксовані нормалізація зору і поліпшення обміну речовин. Можна з упевненістю сказати, що у випадку з гризунами NMN зробило позитивний вплив, у випадку з людьми ефективність тільки належить визначити.

Миші часто виступають в ролі піддослідних, оскільки мають до 98% генів, які притаманні Homo sapiens. У гризунів можна спостерігати схожі захворювання. Однак все це, втім, зовсім не означає, що один і той же препарат надасть однаковий ефект і на мишей, і на людину.

У будь-якому випадку, наступний етап уже вирішений. Для експерименту були обрані десять здорових людей: їм введуть NMN і поспостерігати за змінами в їх організмі. Метою дослідження також є визначення можливих побічних ефектів. Якщо негативних наслідків виявити не вдасться, то новий препарат буде випущений на ринок і, за словами фахівців, стане першим по-справжньому омолоджуючим продуктом.

Але навіть якщо цього і не станеться, NMN все одно може виявитися корисним, так як поліпшить загальний стан людини. Який же принцип дії NMN? За рахунок препарату стимулюється вироблення сіртуїнів - білків, які в міру дорослішання виробляються все гірше. Нікотінамідмононуклеотід є органічною молекулою, яка міститься в різних харчових продуктах, включаючи молоко.

"Погіршення ставлення не помітив": Український футболіст розповів, що його найбільше здивувало після переїзду в Польщу

неділя, 5 травень 2024, 12:59

Український футболіст Лехії Максим Хлань поділився враженнями від проживання в Польщі, передають Патріоти України. Цього сезону Максим запалює у Першій лізі Польщі. У суботу, 4 травня, 21-річний півзахисник відзначився у ворота Тихи, оформивши свій вос...

На Великдень Землю накриє сильна магнітна буря: Стало відомо, скільки триватиме

неділя, 5 травень 2024, 12:28

Геомагнітний шторм, який почався в останній день квітня, ще триває. Від 4 травня на Землі вирує чотирибальна магнітна буря, яка за К-індексом вважається середньою. Вже сьогодні, 5 травня, очікується магнітна буря потужністю у п’ять балів (за К-індексом...