У Раді прийняли закон про кримінальну відповідальність за контрабанду небезпечних речовин та частин нарізної зброї

226 депутатів проголосували за внесення змін до статті Кримінального кодексу України щодо контрабанди.

Верховна Рада. Ілюстрація:УНІАН

Верховна Ради внесла зміни до ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України, згідно з якими, до переліку об'єктів контрабанди внесені сильнодіючі небезпечні хімічні і вибухові речовини, а також частини вогнепальної нарізної зброї. Про це повідомляє видання Гордон, передають Патріоти України.

За прийняття законопроекту, який представляв народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін, висловилися 226 парламентаріїв при мінімумі в 225.

Контрабанда небезпечних для екології та здоров'я людей речовин, в тому числі токсичних відходів промисловості, як і спроба провезення частин зброї, відповідно до закону, буде каратися позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...