У Рівному п'яний поліцейський влаштував ДТП з депутатом (фото, відео)

Згідно санкції статті, винуватцю загрожує штраф в розмірі п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн).

Ілюстрація: ЖЖ

Сьогодні вранці в Рівному сталася ДТП з депутатом міськради і співробітником поліції, повідомляють Патріоти України.

Як пише Rivne Media, автомобіль марки Volkswagen T4 підрізав інший автомобіль, який у результаті отримав механічні пошкодження.

"Віз дітей в школу і мене сильно підрізав автобус. Патрульні дуже довго оформляли ДТП - цілих три з половиною години. Питали, де працює винуватець ДТП - той не зізнався", - розповів депутат міськради Роман Стасюк.

Після аварії винуватець спробував втекти і заїхав на заправку, де його і зупинили патрульні за порушення правил дорожнього руху. Водія також перевірили на вміст алкоголю у крові.

"Тільки після цього патрульним стало відомо, що саме цей водій спровокував ДТП неподалік і зник із місця події", - зазначає видання.

За словами спікера патрульної поліції Рівного Оксани Юрченко, тест на вміст алкоголю у крові показав 0,66 проміле, що в три рази перевищує допустиме значення. Поліцейський не погодився з результатом і пройшов повторний тест у центрі психічного здоров'я. Результат виявився ще більшим - 0,75 проміле.

У прес-службі ГУ НП у Рівненській області підтвердили, що винуватець ДТП є правоохоронцем. Призначена службова перевірка, за результатами якої буде прийнято рішення про подальшу його роботу в правоохоронних органах.

За фактом події порушено провадження за трьома статтями КоАП: ст. 124 - вчинення ДТП, ст. 122 ч. 4 - залишення місця ДТП і ст. 130 - керування у стані алкогольного сп'яніння. Згідно санкції статті, винуватцю загрожує штраф в розмірі п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн). Або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб, а також за водіння у нетверезому вигляді - позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф від 10,2 тис. грн.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...