У Росії висунуто звинувачення громадянинові РФ, який служив в "Азові"

Обвинувачений взятий під варту та дає свідчення.

Ілюстрація:www.donetskie.comУправлінням Слідчого комітету Росії по Кіровській області висунуто звинувачення 24-річному місцевому жителю, який служив у полку "Азов" в Україні. Про це в п'ятницю, 27 травня, повідомили у відомстві, передають Патріоти України з посиланням на Lenta.ru.

Чоловікові інкримінується вчинення злочину, передбаченого статтею 359 КК РФ ( "Участь найманця у збройному конфлікті"). Максимальне покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

За версією слідства, молодик, відчуваючи матеріальні труднощі, в лютому 2015 прибув до України. Він вступив у полк "Азов" для участі в збройному конфлікті на території південно-східної частини країни. Командуванням полку він був забезпечений спеціальним спорядженням, продовольством і водою. Він брав участь в бойових діях з бойовиками "ДНР" та "ЛНР".

У січні 2016 року чоловік повернувся на батьківщину в Кіровську область, де і був затриманий. Кримінальну справу проти нього було порушено за матеріалами співробітників регіонального управління ФСБ. Обвинувачений взятий під варту. Він дає свідчення, відзначається в повідомленні СКР.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...