У селі під Києвом люди готові взятись за вила через змову сільради зі столичним забудовником (відео)

Нинішній скандал далеко не перший, пов'язаний із забудовником і місцевою владою.

Ілюстрація. Фото: 5 канал

Жителі села Підгірці в Обухівському районі Київської області готові на радикальні заходи, щоб зупинити столичного забудовника, який вперто ігнорує інтереси місцевої громади. Пікет, влаштований ними під стінами сільради, закінчився бійкою, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал. Конфлікт між громадою та представниками влади стався через зміни, внесені до Генплану села в кінці квітня.

"Своїми змінами до генерального плану вони 50 гектарів землі на торф'яному болоті виділили під висотне будівництво. А в чому проблема? У тому, що село Підгірці - це зона стихійного лиха, де знаходиться сумнозвісний полігон №5 твердих побутових відходів, куди з усього Києва десятиліттями звозиться сміття", - говорить колишній народний депутат України Едуард Леонов. Активісти зазначають, що зміни в Генплан села внесли на закритому засіданні і без будь-якого громадського обговорення.

Якщо до думки місцевих жителів не прислухаються, то вони погрожують продовжити акції протесту і навіть перекрити дорогу.

У свою чергу, голова сільради Сергій Кравченко запевняє, що всі дозволи у забудовника є, а необхідна інфраструктура з'явиться пізніше. Але коли саме, не уточнює. У той же час Держархбудінспекція зупинила будівництво як самовільне.

Селян обурює саме такий кулуарний підхід сільради. Якщо проект київського забудовника втілять в життя, то кількість проживаючих у селі збільшиться на десятки тисяч чоловік! До такого навантаження інфраструктура населеного пункту явно не готова. У Підгірцях вже сьогодні складна ситуація з дитячими садками та школою, а дороги просто не витримають такого потоку автомобілів.

"У нас і так дуже критична ситуація зі школами, садочками, нікуди водити дітей, лікарні і дороги будуть перевантажені", - говорить мешканка села Вікторія Чубата.

Нинішній скандал далеко не перший, пов'язаний із забудовником і місцевою владою. ЗМІ розповідали, що саме сільрада під керівництвом Кравченка "пішла назустріч" будівельній компанії, відмовившись від великих платежів, який могли б допомогти у вирішенні проблем села.

Пайовий внесок, який повинен платити забудовник, встановлюється сільрадою. І він становить всього 1% від кошторисної вартості проекту, хоча за законом ця цифра могла бути в чотири рази більше. Тобто, сільрада з якихось причин добровільно відмовилася від чималих грошей забудовника, які могли б піти на соціальні потреби.

Крім цього, сільрада Підгірців стала фігурантом ще однієї скандальної справи. Журналістське розслідування, встановило, що місцеві чиновники примудрилися провести багатомільйонний тендер всього за кілька хвилин! У грудні минулого року київська влада виділила Підгірцям 9 млн. грн як компенсацію за те, що сюди звозиться з мегаполісу сміття. Незважаючи на те, що в селі існує сила-силенна проблем, пов'язаних з екологією, школою і дитсадком, гроші, що надійшли витратили на ремонт дороги. А провести електронні торги і вибрати переможця вдалося всього за 4 хвилини! При цьому вже через кілька місяців на дорожньому полотні з'явилися глибокі тріщини, які свідчать про сумнівну якість ремонту, йдеться в сюжеті.

Опублікував: Інна Мартинчук

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...