У шоу-бізу "жнива": Рейтинг новорічних гонорарів топ-зірок України

До Нового року ще цілий місяць, а особисті щоденники менеджерів українських зірок уже розписані до Різдва, у деяких включно. Грудень — ласий шматочок пирога, час корпоративів і подвійних гонорарів, час, коли артисти всіх калібрів нарозхват.

Напередодні свят журналісти зібрали контакти концертних менеджерів, поцікавившись, за яку суму і на яких умовах вершки вітчизняного шоубізу готові подарувати своїм шанувальникам від 40 до 60 хвилин особистого часу, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Далі в матеріалі дивіться цікавий рейтинг новорічних гонорарів топових артистів України.

Що являє собою корпоратив із відомим артистом? Як і щороку, це 40-60 хвилин виступу з набором найвідоміших пісень. Деяких знаменитостей можна попросити виголосити вітальну промову зі сцени, одиниці згодні скласти сет-лист за бажанням замовника, також одиниці готові грати довше за годину, але максимум півтори. При цьому буквально всі працюють у грудні без вихідних, і навіть мають намір давати по кілька приватних концертів за вечір.

Як і минулого року, активність вражає: у графіку на грудень важко знайти вільну годину навіть у розкладах гуртів і артистів другого-третього ешелонів, що вже казати про топ-зірок, чиї доходи лише за місяць становитимуть десятки мільйонів гривень. Багато хто, що цікаво, пробує себе у нових амплуа: завтра співають, післязавтра — веселять гостей бенкету в ролі ведучих.

Загалом така активність цілком піддається поясненню. Український шоу-бізнес, на відміну від економіки країни чи політичної ситуації, активно розвивається і виходить на новий рівень. Завдяки ряду ТВ-шоу на сцені з'явилися нові обличчя, таланти, пожвавленню знайомих артистів посприяли останні тренди, попит на якісні, технологічно розвинені шоу, трампліном для деяких стали і санкції СБУ щодо російських зірок: українці знайшли вітчизняного "Стаса Михайлова", "Альону Апіну", своїх діджеїв, реперів і металістів. Тут же варто віддати належне, багато хто з виконавців тішать у відповідь справді якісним продуктом.

Для багатьох зірок 2018 рік виявився доволі активним і успішним. ЗМІ чи не щотижня розхвалювали той чи інший кліп, альбом чи сингл, артисти збирали найбільші майданчики країни, ставали учасниками різних фестивалів в Україні та за її межами. Все це, звісно ж, відбилося на гонорарах, які у порівнянні з 2017 роком зросли в середньому на 3 — 8 тис. доларів/євро за виступ. Приймати оплату українські селебріті так само готові готівкою або ж безготівково, при цьому частіше надають перевагу іноземній валюті та просять передоплату в розмірі 10-50%, яка слугуватиме гарантією бронювання.

На колишньому рівні цін залишилися лише поодинокі зірки. Дивно, але цього року серед них виявився і співак Олег Винник: якщо у 2017-му серцеїд погоджувався заспівати для вас за 30 тис. доларів, то тепер він стане зіркою приватного корпоративу за 30 тис. євро — у масштабі суми різниця не велика. В цей же час за гонораром виконавця наздогнав гурт MOZGI (30 тис. доларів), фору дали "Время и Стекло" (35 тис. доларів), помітно зріс навіть гонорар колишнього секс-символа естради — година уваги з боку Павла Зіброва коштуватиме сьогодні замовнику не 5, а цілих 8 тис. доларів (222 тис. грн.).

Якщо говорити про лідерів рейтингу, серед них, як і минулого року, опинилася Світлана Лобода, чий гонорар зріс на 20 тис. євро і становить сьогодні 70 тис. (2,2 млн гривень) за 45 хвилин виступу. За нею, як і раніше, у списку тримається Віра Брежнєва, чий менеджмент просить сьогодні 55 тис. євро (+5 тис. у порівнянні з 2017 роком). Трійку найдорожчих артистів закривають "Время и Стекло" (35 тис. доларів), хоча на їхньому місці цілком може опинитися і співачка Тіна Кароль. На жаль, із представниками артистки зв'язатися не вдалося, тому журналісти поцікавилися розцінками в одному з концертних агентств України. Там озвучили суму в 40 тис. доларів.

Більше ніж наполовину суму гонорару довелося скоротити української поп-діві Насті Каменських, яка зараз активно бере в облогу ТВ-програми у США. Минулого року дует "Потап і Настя" був заморожений, співачка активно працювала над сольним проектом NK, однак на тому етапі агенти зірки просили за приїзд Каменських на корпоратив близько 40 тис. євро. Сьогодні ж NK погостює у вас за 20 тис. доларів (551 тис. грн.).

Досить впевнено почуваються молоді виконавці, гурт KAZKA, який відзначився цього року хітом-мільйонником, виступить у вас на корпоративі за 10 тис. євро (315 тис. грн.). Юна співачка Мішель Андраде заспіває кілька своїх пісень за 10 тис. доларів. До цієї ж позначки на порозі 2019-го підібралися Сергій Бабкін, ONUKA та рок-гурт "Антитіла".

Співають сьогодні на приватних корпоративах і учасники "Скрябін". За виступ без головного ідеолога гурту музиканти просять один з найнижчих гонорарів — 3,5 тис. доларів (96 тис. грн), при цьому погоджуються грати "стільки, скільки будуть слухати".

На цьому етапі варто уточнити, що наведені в рейтингу цифри — це лише гонорари зірок за виступ, однак зовсім не повна вартість корпоративу зі знаменитістю. Адже жоден артист не розділить з вами годину радості без виконаних побутового та технічного райдерів — необхідних умов для виступу і відпочинку. Опустимо технічні моменти (світло, обладнання, звук), вони не завжди потребуватимуть від вас вкладень, особливо якщо для корпоративу орендується приміщення з професійною сценою. А ось про гримерку зірок доведеться подбати.

До вимог у побутових райдерах та облаштування гримерок зірки підходять по-різному: хтось просить воду, чай, каву та бутерброди, хтось же має намір не відставати від гостей і вимагає заздалегідь підготувати літри шампанського, вина, коньяку, лимонадів та енергетиків, кілограми фруктів, шоколаду, горіхів, м'ясну і рибну нарізку, салати, сири, жувальні гумки, додаткову техніку та інше.

Таким чином, до кожного гонорару варто додати в середньому ще від 1 до 10 тис. гривень на забезпечення побутового райдера. Сума також залежить від кількості осіб, з якими приїде артист. Наприклад, у команді Андрія Данилка (Вєрки Сердючки) сьогодні 15 осіб: бек-вокал, підтанцьовка, музиканти, техніки. 12 осіб приїдуть у складі гурту "Бумбокс": музиканти, звукорежисер, менеджер та інші необхідні колективу колеги.

Саме тому, якщо приводити рейтинг загальної вартості корпоративу із зіркою, на перше місце також претендуватиме Віра Брежнєва, оскільки артистка та її команда з 17 осіб проживають і працюють сьогодні у Москві. Для того, щоб запросити її до Києва, замовнику необхідно оплатити гонорар (1,7 млн грн.), переліт всієї команди до столиці України і назад (близько 280 тис. грн.), а також її добове проживання у столиці (близько 40 тис. грн.) і, звісно ж, трансфер. Отже, 40-50 хвилин виступу Віри Брежнєвої коштуватимуть сьогодні київському замовнику понад два мільйони гривень.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...