У "Сколково" похвалилися "унікальним" прототипом аеротаксі: Хто ще у світі розробляє аеромашини (відео)

Bartini поєднує в собі риси квадрокоптера, «літаючого крила» і конвертоплана.

Апарат фірми Bartini обладнаний здвоєними роторами, за рахунок цього він може підніматися та сідати вертикально, як квадрокоптер, але, набравши висоту, ротори розгортаються перпендикулярно до корпусу, і таксі вже летить як літак, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

За словами розробників, апарат може розганятися до 200 км/ч і брати на борт до чотирьох осіб. Обіцяють, що повітряне таксі буде саме знаходити та підбирати пасажирів, планувати маршрут і заряджатися.

Коштує один апарат 7 мільйонів рублів, на ринок його планують вивести до 2020 року. Прототип апарату в масштабі 1 : 2 вже зробив декілька тестових польотів.


Аеротаксі намагаються створити багато великих компаній, включаючи Toyota, Airbus і Uber, проте до повноцінної експлуатації ще не дійшов ніхто. У 2017 році німецький стартап Volocopter, інвестором якого є концерн Daimler, випробував прототип безпілотного таксі в Дубаї. Він піднявся на висоту 200 метрів і провів у повітрі п'ять хвилин.

У липні 2018 року в Каліфорнії представили «літаючий автомобіль» BlackFly. Ця машина поки може літати лише на 40 км, з максимальною швидкістю 100 км/год. А в лютому перший політ здійснило літаюче таксі Airbus Vahana. Творці обіцяють, що до експлуатації машина буде готова вже до 2020 року і може піти у серійне виробництво.


Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...