У цій країні винні ніколи не будуть сидіти? На суді вже заговорили про звільнення "онаждевочки" Зайцевої

Адвокат обвинуваченої в кривавій ДТП у Харкові Олени Зайцевої Юлія Козар вперше заперечила проти продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про хід судового розгляду розповів Telegram-канал MediaPort, повідомляють Патріоти України.

Захисниця аргументувала своє заперечення тим, що прокуратура не довела існування ризиків. Відзначається, що клопотання про продовження запобіжного заходу для Зайцевої та ще одного підозрюваного Геннадія Дронова заявили 24 липня на засіданні.

У свою чергу, експерт із транспортних досліджень Віталій Варлахов розповів, що Lexus Зайцевої не міг загальмувати вчасно. "Використовувалася швидкість у межах 65-120 кілометрів на годину. При швидкості 103-106 кілометрів на годину Дронов і Зайцева могли уникнути ДТП. Мінімальна відстань Lexus при зеленому сигналі була не більше 38 метрів від розмітки. Зупинка була неможлива", - наголосив він. Експерт додав, що зіткнення Lexus і Volkswagen на відеозаписі не зафіксовано.

Нагадаємо, 18 жовтня в центрі Харкова сталася страшна ДТП. Позашляховик Lexus влетів у натовп людей після зіткнення з іншим авто. У результаті аварії 5 людей загинули, ще один помер у лікарні і ще 6 отримали травми різного ступеня тяжкості.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...