Удар по скрепах: Ще один митрополит колишньої УПЦ МП оголосив про перехід до нової церкви в Україні (відео)

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), який раніше був представником УПЦ МП і брав участь в Об’єднавчому соборі українських православних церков, заявив про перехід його парафії до новоствореної Православної церкви України. Про це він заявив під час літургії у Спасо-Преображенському соборі Києва, трансляція якої велась на сторінці владики у Facebook, повідомляють Патріоти України.

«Всі ми стали свідками тої події, котра іменується собором Православної церкви України, котрий відбувся в суботу 15 грудня, і на нашій українській святій землі постала єдина канонічна українська православна церква, котра віднині визнана Вселенським патріархом», - сказав він.

Митрополит зауважив, що від Вселенського патріарха Варфоломія «ми також отримали благословенну вірчу грамоту, котрою визнається і наш сан, і наше служіння, і місце нашого служіння, щоб не говорили недобрі люди, котрі не хочуть, щоб я був з вами, а ви зі мною». Він висловив вдячність парафіяльній раді за те, що «наша парафія зберіглася в єдності і йде прямим поступом до єдності церковної нашої святої української православної автокефальної апостольської київської церкви».

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...