​Україна піднялась у медальному заліку на другу сходинку Паралімпіади-2016

На Паралімпійських іграх, що тривають у Ріо-де-Жанейро, збірна України вийшла на другу сходинку за загальною кількістю медалей.

30 та 31 медаль для України в Ріо завоювали плавчині Єлизавета Мерешко та Вікторія Савцова. І цього вже було досить для другого місця. Однак плавець Дмитро Виноградець своїм «золотом» ще більше зміцнив наші позиції.

Наші спортсменки здобули «золото» та «срібло» на дистанції 50 м вільним стилем в класі S6. На тій же дистанції у чоловічому змаганні брасом українець фінішував першим з часом 44,94 секунди, і здобув 32-гу медаль для нашої збірної, ставши трикратним паралімпійським чемпіоном, зазначають Патріоти України.

До речі, Єлизавета Мерешко не тільки завоювала «золото», але і встановила новий паралімпійським рекорд - 33.43 секунди. Вікторія Савцова показала результат - 33.66 секунди.

Перед цим ще одну медаль для нашої збірної здобув дзюдоїст Олександр Назаренко, який уперше виступає на таких змаганнях. За українцем «срібло» у ваговій категорії до 90 кілограмів.

У фіналі Олександр поступився грузину Звіаду Гоготчурі.

Зауважимо, що такий успіх дозволив Україні обійти Великобританію за показником загальної кількості медалей. Щоправда, британці у своєму активі мають 13 золотих медалей, проти наших 10. А одноосібно у медальному заліку лідирує Китай – 61 нагорода, серед яких 25 «золотих».

Під Ростовом спалахнула цистерна з паливом на залізниці (відео)

субота, 11 травень 2024, 12:59

У ніч на 11 травня в Орловському районі Ростовської області Росії зупинили рух поїздів. Про це повідомляє Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Ростовській області, передають Патріоти України. На станції «Куберле» вночі кілька вагонів...

Квартири українців хочуть переробляти? У новому законопроєкті готують масштабні ремонти багатоповерхівок

субота, 11 травень 2024, 12:24

У межах підготовки програми Ukraine Facility (передбачає фінансування від ЄС на 50 млрд євро) Україна розроблює нову житлову політику. Законопроєкт обіцяють показати впродовж наступних кількох місяців, проте деякі його аспекти вже публічно озвучили. Пр...