"Україна з болем виривається від імперії: Не дамо Росії відкотити все назад", - Гай

"З сьогодні кожна третя пісня на радіо в Україні має бути українською мовою. Загалом 35% пісень в ефірі, відтепер повинні бути українською. Це маленький крок для України, але найбільший за всю історію Незалежності. І от тепер дивіться", - пише у своєму блозі Мирослав Гай, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Мовний закон, квоти для радіо і телебачення на україномовний контент, повне скасування ПДВ(податку на додану вартість) для українського кіно і книги, 35% ефіру для української пісні, створення помісної церкви та Томос які ми отримаємо в цьому місяці, закон про кримінальну відповідальність для осіб, що порушують український кордон, зміни у Конституцію по закріпленню мети вступу у ЕС та НАТО в головному законі країни, Декомунізація, визнання РФ агресором, Децентралізація.

За чотири роки! Це дещиця тих важливих змін, які мають забезпечити зміну стратегічного руху України. Це ті закони, життєво важливі, БАЗА, які ми не змогли прийняти за усі роки Незалежності, а мали прийняти ще у 1991 році.

За чотири роки ми досягаємо того, про що навіть мріяти не могли наші пращури ані сотні років тому, ані десятки. Країна з болем виривається від совка, імперії, здобуває свою реальну, справжню Незалежність. І наше завдання не збавляти темп, не дати можливості проросійським силам відкотити все назад.

Хто не прийшов би до влади за ці роки, він не має мати змогу зруйнувати цей важливий та ще неокріпший фундамент молодої Держави.

Росія буде ще більше атакувати Україну, намагаючись через проросійських політиків або зрадників у вишиванках, підконтрольних олігархів, кишенькові ЗМІ, уряди недружніх до нас і ласих до російських грошей та газу країн, зупинити, загальмувати, відмінити ці вкрай важливі для нашого майбутнього реформи.

І від нас залежать, чи наші діти знову згаять час, як ми або вже перейдуть до рішення завдань наступного рівня. Я радий, що живу у той час, коли можу бути свідком та учасником подій які виборювали покоління моїх свідомих співвітчизників. І радий, що можу завершити цей допис новим національним, офіційним гаслом української армії - Слава Україні".


У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...