Українець - попереду усіх: Василь Ломаченко, котрий сьогодні іменинник, очолив рейтинг найкращих боксерів світу всіх вагових категорій

Відрадно, що з уходом братів Кличків український бокс не занепадає - два з трьох перших місць у престижному рейтингу за нашими співвітчизниками

Чемпіон світу у легкій вазі за версіями WBA і WBO Василь Ломаченко очолив рейтинг р4р (незалежно від вагової категорії) за версією talkSPORT, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Tribuna.com.

Інший українець Олександр Усик, який є абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі, посів у списку третє місце. Другим у рейтингу став американець Теренс Кроуфорд, також у першу п'ятірку увійшли мексиканець Сауль Альварес та представник Казахстану Геннадій Головкін.

Зазначається, що при укладанні рейтингу до уваги брали результати боксерів, а також те, наскільки часто вони проводили бої топ-рівня.

До речі, так сталось що радісна новина прийшла, як то кажуть, вчасно))) Василь Ломаченко 17 лютого відзначає день народження. Цьогоріч видатному спортсмену виповнився 31 років.

У 31 рік титулований українець досягнув того, чого інші спортсмени не можуть отримати і в кінці своєї кар’єри. Василь Ломаченко – яскравий приклад того, як людина, що прагне досягти успіху, через наполегливу працю отримує все.

Василь Ломаченко народився в Одеській області, в мальовничому містечку Білгород-Дністровський. Батько – тренер в боксерському клубі, мати – професійна акробатка, майстер спорту. В такій сім'ї хлопець не міг оминути спортивну кар’єру, відтак розпочав тренування під пильним контролем тата.

За словами Анатолія Ломаченка, спершу він не прагнув, щоб його син був професійним боксером, а просто виховував справжнього мужчину. Тому хлопець з ранніх років не тільки боксував на рингу, але й займався веслуванням, футболом та самбо.

На рингу майбутній чемпіон був з 4 років, а вже у 6 років Василь Ломаченко провів свій перший бій на міжнародному турнірі "Надія". Тоді майбутній чемпіон бився з хлопцем, на 2 роки старшим за нього та на 5 кілограмів важчим. Офіційно Василь Ломаченко виграв, однак, щоб не засмучувати суперника, результатом поєдинку стала нічия.

"Той бій я виграв, але нам зробили нічию, щоб хлопець не засмучувався. Це потім мені так пояснив батько," – згадував Василь Ломаченко.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...