Українець вже став для світу символом незламного героя: У Парижі покажуть фільм про те, як у Росії судили Сенцова

39-річний кінорежисер, сценарист та письменник безумовно зіграв вже головну роль свого життя, зіграв в сенсі прожив. Адже це не кіномайданчик.
Олег Сенцов

Розум, воля, патріотизм і, безумовно, суто мистецьке відчуття моменту допомогли ворожий сценарій ганьби перетворити на тріумф особистий та його улюбленої Батьківщини. Світ знав не так багато процесів, де б підсудний всупереч потужній каральній системі ставав блискучим переможцем, а жахливий вирок лише підкреслював моральний тріумф героя. Олег Сенцов, як і Надія Савченко увійшли до цього почесного кола, впевнені Патріоти України.

Кінематографісти різних країн світу в якийсь момент зрозуміли, в їхньому «цеху» з’явився справжній герой-мученик. Те, що за Олега клопотав навіть ідеологічний ворог Микита Міхалков, лише підкреслює моральну перемогу Сенцова.

Міжнародна кіношна солідарність стала міцною зброєю проти україножерського режиму Путіна. На кожному значному кінофестивалі вільного світу лунає ім’я Сенцова. Йому присвячують промови і спеціальні премії. Наразі з’явився драматичний документальний фільм про політв’язня-українця.

Партнери компанії LetMyPeopleGo фестиваль документального кіно з прав людини Docudays ua запускає проект «Побачити Україну: Docudays ua подорожує світом», у рамках якого планують показати фільм про суд над кримськими політв'язнями в Росії – режисером Олегом Сенцовим і активістом Олександром Кольченком.

Організатори, протягом січня-серпня 2016 року проект відвідає п'ять країн Європи: Францію, Німеччину, Італію, Іспанію і Грецію.

Турне розпочнеться 21 січня в Парижі і проходитиме у приміщеннях кінотеатру «Фільмотека Латинського кварталу» і арт-простору «Jour et Nuit Culture».

Показ стрічки про процес над Сенцовим і Кольченком, а також дискусія, присвячена цій темі, відбудеться в Парижі 30 січня 2016 року.

Загалом у французьку програму, яка триватиме майже місяць, увійшли шість українських стрічок різних років.

25 серпня 2015 року російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Активісту Олександру Кольченку російський суд дав 10 років в'язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

"І це всього за 12 днів": У Словаччині збір для України наближається до чотирьох мільйонів євро, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 15:41

У Словаччині кампанія громадянського збору коштів на допомогу Україні наближається до чотирьох мільйонів євро: люди назбирали великі гроші за 12 днів, в той час як словацький уряд "страйкує" участь у чеській ініціативі щодо допомоги українцям, передают...

Бідолаха почув хруст кісток та закричав від болю: У Туреччині стоматолог вкрутив зубний імплантат у мозок пацієнта

субота, 27 квітень 2024, 15:14

У Туреччині чоловік звернувся до стоматолога із зубним болем, після чого опинився у лікарні, де йому видалили зубний імплантат з порожнини мозку. Про це пише Metro, передають Патріоти України. 40-річний Рамазан Йилмаз звернувся до приватної клініки у Б...