Українська нація здатна продовжувати воювати хоч сто років. Надію Савченко міняти на російських військових не можна, - Левко Лук'яненко

Україна здатна багато років утримувати гібридну війну на Сході, а після її закінчення повинна відразу починати очищення органів влади.
Зустріч з Левком Лук'яненком у Житомирі. Фото: Журнал Житомира.

Автор Акту про незалежність України, дисидент, відомий громадський і політичний діяч Левко Лук'яненко 23 березня приїхав до Житомира. З місцевими журналістами Герой України говорив про шлях України до незалежності і про її сьогодення, зокрема про війну на Сході, передають Патріоти України з посиланням на Журнал Житомира.

«У нас немає авіації, у нас немає військово-морського флоту, тому справжню війну ми не готові вести. Але це нас не послаблює, тому що на нашому боці сотня держав, тому якби Україна проявляла велику принциповість і послідовність в бажанні захистити зброєю Україну, то можливо отримала б і авіацію, отримала б і зенітну артилерію, і флот би отримала. Тобто, я ще не бачу тієї волі, щоб війною захистити свій рідний край», - каже Левко Лук'яненко.

На його думку, Україна здатна багато років утримувати гібридну війну на Сході, а після її закінчення повинна відразу починати очищення органів влади. «Ми, як бачимо, той рівень війни, який зараз є, українська нація здатна його продовжувати хоч сто років. Тому що є досить добровольців, вони йдуть служити. Слава Богу, українці люблять і вміють воювати. Отже, Україна зможе забезпечити той обсяг війни, який є, хоч на двадцять років. Якщо війна закінчиться завтра, то треба починати активізувати боротьбу проти олігархів і хабарників, тому що зараз люди в якійсь мірі стримуються від гострих акцій, знаючи, що на сході війна і якщо тут почати серйозну політичну боротьбу, то це буде допомога Москві», - розповідає Левко Лук'яненко.

Також, під час зустрічі говорили і про українську військову Надію Савченко, яку засудили до 22 років колонії в Російській Федерації. Левко Лук'яненко вважає, що обмінювати її на російських військових не можна. «В принципі, обмін людини, яку засудили ні за що на людей, які вчинили злочин проти України - це абсолютна несправедливість. Тому що потрібно міняти солдатів на солдатів. А вона не вбивала на російській території. Вона стріляла, обороняючи Україну, вона виконувала патріотичний обов'язок. А її як громадянку Росії судять. Абсурд», - вважає Лук'яненко.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...