Українському кінорежисеру в російських катівнях виповнилося 40: "На здоров'я і ставлення до себе він не скаржиться, але в цілому все стабільно погано", - сестра Сенцова

Наталія Каплан зазначила, що зараз звільнення її брата залежить лише від політиків.

Олег Сенцов. Фото:zn.ua

Юридичні можливості повернення з Росії на батьківщину українського політв'язня Олега Сенцова вичерпані. Про це заявила в коментарі виданню Гордон його сестра Наталія Каплан, інформують Патріоти України.

"Чи все робить українська влада для звільнення мого брата, напевно, краще запитати у самої влади. Я просто не знаю, що їм потрібно робити. Тому складно оцінювати рівень їх роботи. Ми себе юридично вичерпали повністю. Зараз все зовсім тихо, ніяких зрушень немає.

Справа тільки за політиками. Повинна вестися робота в політичному полі. Новин ніяких немає. Людина сидить в Якутії і нічого особливого в його житті не відбувається", - зазначила вона.

За словами Каплан, на здоров'я Сенцов не скаржиться. "Останній раз зідзвонювалися з ним близько двох тижнів тому. На здоров'я і ставлення до себе він не скаржиться, але в цілому все стабільно погано.

До того ж він, напевно, не все може розповідати. Про тиск теж не говорить. Але він ні за що сидить в колонії суворого режиму. Який тут ще тиск потрібно?" - підкреслила вона.

Сьогодні Олегу Сенцову виповнюється 40 років. З днем народження його вже привітав президент України Петро Порошенко. На честь ювілею політв'язня на Майдані Незалежності в Києві була запланована акція.

Як відомо, проукраїнський активіст, кінорежисер Олег Сенцов був заарештований в травні 2014 року в Сімферополі. Російський суд визнав його винним у підготовці терактів у Криму і підпалі офісів двох партій в Сімферополі. Пізніше він був засуджений до 20 років позбавлення волі.

У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...

В Україну увірветься похолодання з грозами, можливі заморозки: Синоптики зробили попередження

вівторок, 7 травень 2024, 9:55

З вівторка, 7 травня, в Україні очікується похолодання, дощі та грози. Вітер буде поривчастим зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, температура повітря надалі знизиться до +14...+20 градусів, можливі заморозки. Такий прогноз погоди озвучил...