Український архітектор створює унікальні мобільні будинки-конструктори (фото)

Таке диво можна звести всього за місяць, а встановити і під’єднати до комунікацій – за один день

Фото: "Фейсбук"

Український архітектор Юрій Мотієнко створює будинки, які можна розбирати як конструктор і вільно перевозити. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку «Зроблено в Україні» у facebook.

Мотієнко розробив мобільний будинок, який можна звести всього за місяць, а встановити і під’єднати до комунікацій – за день. Розібрати будинок і переїхати можна за один-два дні. Юрій створив цей проект навесні 2016-го. За цей час компанія встановила п’ять таких будинків, ще три – у роботі. Будинки збираються з особливих конструкцій – модулів. Зараз такі модулі випускають розміром 3 на 6 метрів, скоро у виробництві з’являться великі – 4 на 10 метрів та інші. Із декількох таких модулів можна збирати будинок будь-якої площі – 45 кв. м і 60 кв. м, 90 кв. м 150 кв. м. Будинок можна збирати, як конструктор, залежно від фантазії.

«В основі модуля – SIP-panel і клеєний брус, завдяки чому конструкція виходить дуже жорсткою, міцною і без металевих деталей – тобто без містків холоду і, відповідно, непотрібних тепловтрат», – розповідає автор проекту, засновник студії ОММ і співвласник компанії Module House.

Модулі повністю збираються в цеху за один місяць, разом з оздоблювальними роботами. Для цього використовують спеціальні монтажні стенди. Коліщатка, на яких вони розташовані, дозволяють пересувати модулі, підганяючи один під одного, щоб потім без проблем їх з’єднати.

Після цього залишається привезти їх на місце і зібрати будинок. З’єднують будинок за підготовленою для цього лінією, яка потім закривається декоративною планкою. Легкість будинку досягається завдяки стінам з OSB-панелей товщиною 10 мм і неопору BASF з додаванням графіту, який зменшує тепловтрати і перешкоджає тому, щоб у стінах заводилася живність.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...