Український боксер розгорнув у Москві жовто-синій стяг: Дай, Боже, йому сьогодні зробити те, що потрібно...

В Україні поєдинок між росіянином Олександром Повєткіним та українським суперважковаговиком Андрієм Руденком покаже телеканал Xsport. Розпочнеться трансляція о 22:00 за Києвом.

Команда Руденка розгорнула країнський прапор. Фото:http://plussport.com.ua

Команда українського боксера Андрія Руденка (31-2, 19 KO) на церемонії зважування перед боєм з Алєксандром Повєткіним (30-1, 22 KO) розгорнула український прапор. Слід нагадати, що ця церемонія, як і бій, відбулася у столиці Росії - Москві. Про це пише Чемпіон, передають Патріоти України.

Додамо, що Руденко відзначився ще в московському аеропорту, де вийшов до публіки і місцевих журналістів у футболці з зображенням України з жовто-блакитним Кримом.

Слід наголосити, що на кону в поєдинку Повєткіна та Руденка стоятимуть два титули - пояси WBO International і WBA International.

Чи пощастило нашому боксеру

На перший погляд - суперважковаговику з Дніпра Андрієві Руденку надзвичайно пощастило. Він отримав шанс, на який, можливо, чекав усе життя. 1 липня у Москві українець зустрінеться з екс-чемпіоном світу Олександром Повєткіним.

Бій буде не простим, а титульним – одразу за два інтерконтинентальні пояси – за версіями Всесвітньої боксерської організації (WBO) та Всесвітньої боксерської асоціації (WBA). До такого рівня поєдинків піднімається далеко не кожен боксер.

Проте, при ретельному розгляді, виявляється, що не все так просто, як здається. Бій розкручується російськими промоутерами, не інакше, як довгоочікуване повернення Повєткіна.

А росіянин, у разі перемоги, зможе повернути собі високі позиції у рейтингах провідних організацій, звідки його викинули минулого року через допінгові скандали та два поспіль зірвані чемпіонські поєдинки.

Навіщо відродили проект "Повєткін"

Наприкінці минулого року здавалося, що кар'єра Олександра Повєткіна безнадійно зруйнована. 21 травня у Москві зірвався його бій проти чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) американця Деонтея Уайлдера. Але повторні проби росіянина виявилися "чистими" і його пробачили.

"Руський Вітязь" отримав другий шанс і 17 грудня мав битися за титул тимчасового чемпіона світу WBC проти канадця Бермейна Стіверна. Але, за добу до бою, допінг-проба знову дала позитивний результат і замість екс-чемпіона світу на ринг проти росіянина вийшов його спаринг-партнер Йоан Дюопа з Франції, а сам поєдинок не був санкціонований за жодною версією.

Повєткін завершив те шоу нокаутом, але це не мало жодного значення. За вживання допінгу його вилучили із усіх рейтингів, а про те, що кар'єра олімпійського чемпіона-2004 на цьому може закінчитися заговорив навіть промоутер росіянина Андрій Рябінський.

Втім, покровителі російського суперважковаговика швидко змінили думку. І можна зрозуміти чому. Справа у тому, що у Росії на бої Повєткіна існує сталий попит. Та й у світі з діючих російських боксерів відомішим за Олександра можна назвати лише одного бійця – Сергія Ковальова. Тож проект "Повєткін" вирішили не закривати.

Кому росіяни готують помсту

Зрозуміло, що тепер для того, аби його остаточно реанімувати потрібна гучна перемога. Тож виглядає, що вибір Андрія Руденка у суперники був зовсім не випадковим.

Боксер з України має забезпечити бою привабливу афішу та відповідний ажіотаж. Адже за сучасних обставин будь-яка зустріч між українськими та російськими спортсменами отримує особливий підтекст.

До того ж Руденко ще зовсім недавно представляв промоутерську компанію братів Кличків – K2 Promotions, а тренує його перший тренер Володимира Кличка – Володимир Золотарьов. Тому для Повєткіна перемога над українцем це ще й можливість, хоча б якось, помститися українцям за єдину в професійній кар'єрі поразку, якої йому у 2013 році у Москві завдав Кличко-молодший.

Що за боксер Руденко

Слід визнати, що у свої 33 роки Андрій Руденко не може похвалитися видатними досягненнями. Послужний список українця ніби й непоганий - на його рахунку 33 поєдинки, у яких він здобув 31 перемогу (19 нокаутом) та лише двічі поступився. При чому, достроково Руденко не програв жодного разу.

Але питання виникають до рівня опозиції нашого суперважковаговика. Левову частку своїх поєдинків він провів в Україні, проти маловідомих боксерів, а тільки но зустрівся з людьми з іменем – зазнав двох поразок.

У 2014 році Руденко програв майбутньому "регулярному" чемпіону світу WBA австралійцю Лукасу Брауну в поєдинку за інтерконтинентальний пояс WBC. А у 2015-му поступився перспективному британцю Хьюї Ф'юрі - кузену кривдника Володимира Кличка - Тайсона Ф'юрі, який нині є офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією WBO.

Чому українець - мішень для пропагандистів

Андрія Руденка можна назвати для Олександра Повєткіна зручним боксером. Суперник українця добре знає, адже той у 2014 році перебував у тренувальному таборі росіянина та допомагав йому готуватися до поєдинку з камерунцем Карлосом Такамом.

До того ж - Руденко ще й вельми привабливий персонаж для російських ЗМІ, які так люблять розповідати про "спорт, поза політикою". Він на кожному кроці дякує команді Повєткіна за наданий шанс та каже, що не цікавиться політикою. "Мене тут завжди приймали добре, я приїхав сюди, як до себе додому. А морочитися через цю політику не хочу. ", - заявив Руденко після прибуття до Москви.

В унісон українському боксеру висловився промоутер росіянина Андрій Рябінський, який не втратив можливовсті вставити заїжджену російськими пропагандистами фразу про один народ. "Політика тут ні до чого. Вона влазить в наше життя, але треба намагатися абстрагуватися від таких речей. Моя думка: росіяни і українці фактично один народ", - сказав Рябінський.

Хто буде фаворитом

Букмекери вважають беззаперечним фаворитом суботнього бою Олександра Повєткіна. Ставки на його перемогу приймаються з мізерним коефіцієнтом - 1.02, в той час, як на виграш українця дають 13.00, а на нічию – 34.00.

Окрім іншого, підстави вважати Руденка аутсайдером дає той факт, що організатори навіть не стали запрошувати на бій нейтрального рефері та призначили судити поєдинок росіянина Віктора Паніна.

Тому, з великою вірогідністю, в суботу ми станемо свідками чергової перемоги Повєткіна, для якого вона зараз є набагато важливішою, ніж для Руденка. З олімпійського чемпіона знову ліплять рятівника нації, який зобов'язаний повернути Росії титул чемпіона світу у надважкій вазі.

Руденка ж за поразку ніхто не сваритиме, а от якщо він виграє, то повернеться додому справжнім героєм, а не зручним персонажем для сюжетів російського ТБ.

Пряма телетрансляція бою Повєткін-Руденко - 1 липня, 22:00, телеканал Xsport.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...