Українських полярників в Антаркдиті обкрадають... пінгвіни

Геологи стурбовані поведінкою пінгвінів.

Ілюстрація: ЖЖ

Антарктичні пінгвіни заважають латвійським полярникам проводити наукові дослідження. Вони викрадають технічне обладнання у геологів, повідомляють Патріоти України.

Латвійські дослідники Яніс Карушс, Крістапс Ламперс і Маріс Криеванс прибули на українську полярну станцію "Академік Вернадський" в середині лютого для того, щоб вивчити внутрішню структуру арктичних льодовиків. Українська станція розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу.

Вчені сподіваються, що ті дані, які вони планують зібрати, допоможуть їм зрозуміти процеси, що почалися в регіоні внаслідок зміни клімату. Латвійські полярники беруть проби ґрунтів, які будуть аналізувати вже по поверненню в Латвію. І хоча учасники експедиції звикли до жителів Антарктиди, зокрема до птахів і пінгвінів, чиї цікаві погляди регулярно супроводжують вчених як поблизу полярної станції "Академік Вернадський", так і за її межами, але вони серйозно стурбовані тим, що мешканці архіпелагу регулярно порушують їм планування робіт.

Пінгвіни руйнують, крадуть і переміщують технічне обладнання, чим ускладнюють роботу геологів. В кінці березня на станцію "Академік Вернадський" повинен прибути корабель з українськими дослідниками. Планується спільна робота українських і латвійських науковців. Після цього, корабель разом з українськими та латвійськими дослідниками вирушить у дорогу з Антарктиди в Південну Америку.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...