Українці порахували, скільки коштуватиме новорічний стіл

Передноворічний попит на продукти харчування та подарунки може дещо підвищити ціни.

Ілюстрація:cook.jijour.com

Українці готові заплатити за новорічний стіл в середньому близько 2 тисяч гривень. Про це Апострофу розповіли жителі різних регіонів країни, інформують Патріоти України.

Так, кияни Олександр і Тетяна Марчук збираються витратити на святкові страви не більше півтори тисячі гривень. "Стільки коштують продукти для основних страв: олів'є, салату "шуби", тушкованої курки, мандарини ... Ми не любителі випити, тому пляшка шампанського буде стояти на столі символічно", - розповіла 32-річна Тетяна.

Пенсіонерка з Миколаєва Наталія Сумченко на Новий рік чекає в гості сім'ю свого сина, тому хоче приготувати кілька страв з м'яса і риби. Для онука купить банани, мандарини та солодощі.

За її підрахунками, скромний сімейна вечеря - тільки найнеобхідніше - обійдеться в 2 тис грн. "Нещодавно була в супермаркеті, взяла гранат, дивлюся на цінник - 100 грн. Поклала на місце. Куплю продукти для святкового столу на ринку", - розповіла жінка.

45-річна Тетяна Савченко, мати десятьох дітей - шістьох прийомних і чотирьох рідних - вирішила не економити на святі, незважаючи на великі для її сімейного бюджету витрати. Сім'я переїхала в Хмельницьку область з міста Сніжне Донецької області влітку 2014 року, в розпал бойових дій.

"Ми не можемо позбавити дітей Нового року, тому святковий стіл обійдеться в чотири-п'ять тисяч гривень. Нам допоможуть релігійна громада та волонтери", - розповіла жінка. Сім'я живе в приватному будинку, тому овочі - власного виробництва.

Купувати доведеться м'ясні продукти, фрукти та солодощі. А ось на подарунках доведеться економити: "Будемо дарувати найнеобхідніше - речі і шкільне приладдя. На іграшки грошей немає".

"І це всього за 12 днів": У Словаччині збір для України наближається до чотирьох мільйонів євро, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 15:41

У Словаччині кампанія громадянського збору коштів на допомогу Україні наближається до чотирьох мільйонів євро: люди назбирали великі гроші за 12 днів, в той час як словацький уряд "страйкує" участь у чеській ініціативі щодо допомоги українцям, передают...

Бідолаха почув хруст кісток та закричав від болю: У Туреччині стоматолог вкрутив зубний імплантат у мозок пацієнта

субота, 27 квітень 2024, 15:14

У Туреччині чоловік звернувся до стоматолога із зубним болем, після чого опинився у лікарні, де йому видалили зубний імплантат з порожнини мозку. Про це пише Metro, передають Патріоти України. 40-річний Рамазан Йилмаз звернувся до приватної клініки у Б...