
Випускник Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, кухар Микита Середа, коли вирішив удосконалюватись і розвиватися у професії, вступив до Академії готельного бізнесу та громадського харчування в Познані. Повідомляють Патріоти України з посиланням на Днепр вечерний.
Ще навчаючись у Дніпрі, хлопець працював в одному з ресторанів міста. Після отримання диплома він був запрошений на роботу до львівського ресторану.
І незабаром про досягнення хлопця в Польщі стало відомо його колишнім викладачам. На ім'я директора Дніпровського центру ПТО Інни Войтович надійшла подяка від ректорату Академії та канцлера, професора, доктора Романа Давида Таубера.

"Студент, здатний глибоко мислити, долати труднощі, сумлінно ставитися до навчального процесу, демонструвати прекрасні результати, освоювати нові професійні вершини", — йдеться у зверненні ректорату Академії. Польські колеги висловили викладачам Центру щиру подяку за виховання учня.
— Навчаючись у нашому Центрі, Микита постійно шукав незвичайні рецепти приготування різних смачних страв, — згадує Тетяна Шевченко, майстер виробничого навчання з професії "Кухар. Кондитер". — Він завжди добре працював під час практики. Микита дуже любить готувати.
— Пишаємося досягненнями нашого учня. Впевнені, що Микита досягне своєї мети в житті, і ми ще почуємо про нього, як про відомого кухара-кондитера, — усміхаються викладачі хлопця.
Згідно із пенсійним законодавством, громадяни мають право цього року вийти на пенсію за віком у 60 років, маючи щонайменше 32 роки страхового стажу. Тим, кому стажу на вистачає, будуть змущені працювати довше - до 63 та 65 років. У той же час пенсіонер...
У жовтні 2025-го українці придбали 9,6 тис. вживаних легкових авто віком до 5 років, імпортованих із-за кордону, повідомляє Укравтопром. Загалом за місяць український автопарк поповнили 26,1 тис. легковиків із пробігом, тож молоді авто склали 37% цього...