Випускник Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, кухар Микита Середа, коли вирішив удосконалюватись і розвиватися у професії, вступив до Академії готельного бізнесу та громадського харчування в Познані. Повідомляють Патріоти України з посиланням на Днепр вечерний.
Ще навчаючись у Дніпрі, хлопець працював в одному з ресторанів міста. Після отримання диплома він був запрошений на роботу до львівського ресторану.
І незабаром про досягнення хлопця в Польщі стало відомо його колишнім викладачам. На ім'я директора Дніпровського центру ПТО Інни Войтович надійшла подяка від ректорату Академії та канцлера, професора, доктора Романа Давида Таубера.
"Студент, здатний глибоко мислити, долати труднощі, сумлінно ставитися до навчального процесу, демонструвати прекрасні результати, освоювати нові професійні вершини", — йдеться у зверненні ректорату Академії. Польські колеги висловили викладачам Центру щиру подяку за виховання учня.
— Навчаючись у нашому Центрі, Микита постійно шукав незвичайні рецепти приготування різних смачних страв, — згадує Тетяна Шевченко, майстер виробничого навчання з професії "Кухар. Кондитер". — Він завжди добре працював під час практики. Микита дуже любить готувати.
— Пишаємося досягненнями нашого учня. Впевнені, що Микита досягне своєї мети в житті, і ми ще почуємо про нього, як про відомого кухара-кондитера, — усміхаються викладачі хлопця.
Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей
Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...