Українців позбавлятимуть житла через комунальні борги: Як не втратити нерухомість

Перешкодою для продажу житла можуть стати прописані там неповнолітні діти.

В українців можуть забрати квартиру через комунальні борги. Йдеться про випадки, коли сума заборгованості перевищує 20 мінімальних зарплат - понад 80 тис. грн, розповів адвокат Ростислав Кравець, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Якщо це єдине житло, перш за все забиратимуть інше майно боржника. Тільки у виняткових ситуаціях забиратимуть квартиру", - пояснює він.

Заяву до суду про стягнення квартири за рахунок боргу подає постачальник комунальних послуг.

"Боржник має право оскаржити рішення суду. Перш за все потрібно перевірити, чи були дотримані всі вимоги, проведено належну оцінку квартири. Під час публічних торгів вартість нерухомості можуть занижувати в половину. Однак боржнику зобов'язані повернути залишок коштів після погашення боргу", - пояснює адвокат.

Він додає, що перешкодою для продажу житла можуть стати прописані там неповнолітні діти.

"Українці не платять за комуналку не тому, що не хочуть. Вони просто не мають грошей. Борги зростають через необґрунтоване підвищення житлово-комунальних тарифів і введення штрафів за прострочення платежів", - підсумовує Ростислав Кравець.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...