Українців внесуть до "газових списків": Що треба знати

В Україні буде створена єдина база абонентів-споживачів природного газу.

Ілюстрація. Фото: naftogaz.comПоправку до прикінцевих положень проекту закону про нацбезпеку підтримали члени профільного парламентського комітету, повідомляють Патріоти України.

Як пояснив секретар комітету Іван Вінник, це теж питання національної безпеки. Єдина база дозволить "Нафтогазу" отримати інформацію про всіх споживачів газу.

Винник зазначив, що поки вся інформація про споживачів є тільки у облгазів. "Облгази належать олігархам і держава таким чином втрачає десятки млрд. грн. на рік через зловживання", - пояснив він.

Державна компанія постачає блакитне паливо газзбутам, а вже ті - населенню. Проблема в тому, що не всі гроші, які українці платять за спожите блакитне паливо, повертаються в "Нафтогаз".

Компанії пояснюють це тим, що українці газ використали, але не заплатили за нього. При цьому боржників вони не називають, посилаючись на захист персональних даних. Як показала перевірка в Кіровоградській області, газ за низькими цінами доставляли в тому числі і на десятки фейкових адрес. Неіснуючі сім'ї споживали газу значно більше норми, за рахунок цього їх вдалося вирахувати.

Раніше повідомлялося про те, що міністр уряду Олександр Саєнко кілька тижнів тому в своєму інтерв'ю заявив, що Україна запропонувала МВФ два сценарії перегляду тарифу на газ. Як відомо, зараз кредитори в першу чергу наполягають на двох рішеннях: створити Антикорупційний суд і вирівняти ціни на блакитне паливо. 75% газу використовують на потреби населення, решту ринку займають комерційні споживачі. Зараз бізнес платить за блакитне паливо приблизно на 30% більше, ніж українські сім'ї. МВФ наполягає: ціни мають бути однаковими. З таким твердженням в Кабміні погоджуються, однак підвищувати тариф не поспішають.

Джерело: Обозреватель

"Був у нас солдат-контрактник, відірвало обидві ноги поки ми його несли": Українські військові розповіли про неймовірні порятунки поранених з поля бою

середа, 24 квітень 2024, 7:30

Військові евакуаційної групи бригади "Спартан" Національної гвардії долають десятки кілометрів пішки, аби з-під ворожого вогню врятувати побратимів з поля бою. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес, передають Патріоти України. Наразі "с...

Контрабанда прямувала до США: Українські митники вилучили з посилки артефакти 6-го тисячоліття до нашої ери (фотофакти)

середа, 24 квітень 2024, 7:15

Київські митники знайшли автентичні нуклеуси походженням з північно-західної та західної частин України . Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення київські митники вилучили з посилки, яка прямувала до США, три археологічні артефак...