Україну чекає аномальна спека? Синоптики озвучили прогноз погоди на літо

В Україні вже настало метеорологічне літо, тобто, стійкий перехід середньодобової температури через позначку в +15 градусів.

Ілюстрація: capital.ua

З червня по серпень у всіх областях України очікується спекотна погода, з перевищенням температурної норми до 2,5 градусів. Про це в п'ятницю, 4 травня, на засіданні комісії з питань НС заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляють Патріоти України.

Синоптики прогнозують, що в червні температура повітря буде вищою за норму на 1-1,5 градуси на всій території країни. У липні очікується аналогічна ситуація, тільки на Прикарпатті це відхилення буде ще більшим - спекотніше норми на 2-2,5 градуси.

У серпні найспекотніше буде в західних областях, на решті території країни - до 1,5 градусів вище норми. За словами Кульбіди, затвердити такі прогнози Укргідрометцентру дозволяють дані Національної метеослужби США, яка щомісяця прораховує для території України прогноз. "В даному випадку, це на все літо, на три місяці. Це температура або вище норми, або значно вище норми. Особливо це стосується центральних і південних регіонів України", - додав він.

Кульбіда також зазначив, що і квітень в більшості областей України став найтеплішим за весь період регулярних спостережень (який налічує від 80 до 150 років) - температура перевищила норму на 5-6 градусів.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...