Україну чекає аномальний січень: Синоптики здивували прогнозом

У січні 2019 року середня місячна температура становитиме від нуля до 4 градусів морозу, що на півтора-два градуси тепліше за показники багаторічних спостережень, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укргідрометцентр.

"Середня місячна температура передбачається 0-4° морозу, в Криму до 3° тепла", — такий прогноз на перший місяць 2019 року.

Щодо опадів, то їхня кількість у січні буде в межах середніх багаторічних значень — 27-55 мм, на Закарпатті 64-81 мм, у горах Криму до 124 мм.

Як зазначили в Укргідрометцентрі, за багаторічними спостереженнями середня місячна температура повітря у січні становить 1-6° морозу, в Карпатах, на сході та північному сході України 7-8° морозу.

Абсолютний мінімум січневої температури 23-37° морозу, в окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської, Сумської областей та в Карпатах 38-39° морозу, Черкаської та Луганської областей до 42°, на узбережжі Криму місцями 13-22° морозу.

Абсолютний максимум температури 7-14° тепла, на Прикарпатті, у південній половині України до 15-18°, в Криму до 21°. Середня місячна кількість опадів 27-56 мм, на Закарпатті, в Карпатах до 57-155 мм.

Найбільша висота снігового покриву звичайно спостерігається у третій декаді січня і становить у середньому 8-15 см, на північному сході країни 20-27 см; на півдні України сніговий покрив нестійкий.

Погода на курортах за кордоном

Туреччина. Погода в туристичному регіоні Анталії у січні нестійка: ясні сонячні дні часто змінюються на дощові.

Єгипет. Погоду в курортних містах у січні можна сміливо назвати найхолоднішою за рік. Саме в цей період сонце найслабше зігріває море.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...