"Украина, мы с тобой!": Організатору Маршу за федералізацію Кубані за проукраїнський плакат загрожує колонія-поселення

Активістку, яка тримала плакат, звинувачують в закликах до екстремізму і сепаратизму.

Дарія Полюдова з плакатом на підтримку України. Фото:http://grani.ru/

Організатору Маршу за федералізацію Кубані Дарині Полюдовій, яка вийшла на вулицю з плакатом "Україна, ми з тобою", загрожує 3,5 роки колонії-поселення. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на російське видання Грани.ру.

Відзначається, що прокурор, яка звинувачує активістку в закликах до екстремізму і сепаратизму, запросила саме 3,5 роки покарання.

Активіст "Солідарності" Віктор Чириков у своєму Twitter уточнив, що в своїй промові прокурор базувалася в першу чергу на свідченнях, які в березні дав проти обвинуваченої Сергій Титаренко, пізніше оштрафований на 100 тис. руб. по іншій "екстремістській" справі.

Виступаючи в процесі Полюдової 22 вересня, Титаренко заплутався у своїх свідченнях. Полюдова, зі свого боку, наполягає, що вона виступала за ненасильницькі революції, а не ті, про які говорить прокурор.

Адвокат Полюдової Андрій Сабінін розцінив справу як переслідування за вираження активісткою власної думки. "У справі Полюдової три епізоди.

Перший кваліфіковано за ч. 1 ст. 280 КК (" публічні заклики до екстремізму "), що передбачає до чотирьох років колонії. Активістці інкриміновані вихід 4 квітня 2014-го в одиночний пікет з плакатом" Не війна з Україною , а революція в Росії! Не війна, а революція!" і публікація своєї фотографії з цим плакатом на особистій сторінці у "Вконтакте".

За другим епізодом Полюдовій інкримінують ч. 2 ст. 280 КК ("публічні заклики до екстремізму через інтернет"), санкція якої становить до п'яти років колонії. Це звинувачення активістці інкримінували за репост 16 липня 2014 на своїй ВК-сторінці чужого тексту, що містить такі фрази: "Прокидайся, народ! .. Чому ми не можемо прибрати Путіна, а потім зробити соціалістичну революцію? !!! Досить вже спати! Пора вийти на площу і повалити цей режим!".

Нарешті, третій епізод справи кваліфіковано за ч. 2 ст. 280.1 КК ("публічні заклики до сепаратизму через інтернет"), також передбачає до п'яти років. Це перший випадок порушення справи за ст. 280.1. Полюдовій приписують публікацію 5 серпня 2014-го - також на особистій сторінці у "Вконтакте" - тексту під заголовком "Вріж по Путлер його ж зброєю", - пише видання.

Активістку заарештували в серпні 2014 року. Півроку вона провела в СІЗО-5 центрального главку ФСВП в Краснодарі, після чого її звільнили у зв'язку із закінченням гранично допустимого терміну досудового арешту за висунутими звинуваченнями.

Попередні слухання у справі Полюдової пройшли 26 серпня. Розгляд по суті йде з 15 вересня. Свою провину активістка не визнає.

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...