"Укроборонпром" пройде масштабний міжнародний аудит: Стали відомі подробиці

Україна ініціює проведення комплексного міжнародного аудиту державного концерну "Укроборонпром", зокрема комплексну ревізію всіх укладених контрактів. Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони в середу, 6 березня, повідомляють Патріоти України.

"Згідно із законом "Про національну безпеку", ми ініціюємо комплексний міжнародний аудит концерну "Укроборонпром", комплексну ревізію всіх контрактів. І тут я проситиму допомоги уряду, і перевірка має бути абсолютно прозора, яка забезпечує цілковиту довіру, зокрема і з боку українського суспільства", — сказав президент.

Також український лідер запропонував ввести до складу наглядової ради "Укроборонпрому" представників країн-членів НАТО. "Необхідно негайно вирішити питання про розширення складу наглядової ради концерну за рахунок міжнародних фахівців з країн-партнерів, які є членами НАТО", — зазначив він.

Президент наголосив, що з урахуванням подальшої інтеграції України до НАТО їй нема чого приховувати від країн-партнерів. "І це прискорить досягнення підприємством "Укроборонпром" стандартів, необхідних для нашого вступу до Північноатлантичного альянсу", — сказав Порошенко.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пропонує, щоб порядок постачання деталей для підприємств ДК "Укроборонпром" з Росії був чітко обумовлений РНБО.

"Моя пропозиція зводиться до такого: підприємства, які постачають необхідні деталі, вузли, агрегати з країни-агресора не повинні вимірюватися тисячами, їхній порядок має бути чітко виписаний у закритому рішенні РНБО, їхня кількість має бути обмежена, а ще краще, якби вони звелися до філії одного з державних підприємств", — заявив він.

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...