Унікальна операція: У Китаї дитині видалили третю ногу (фото)

Операцію малюку зробили в 11-місячному віці.

Ілюстрація: ЗМІ

Дитині, яка народилася з трьома нижніми кінцівками, в Шанхаї зробили складну операцію з видалення зайвої кінцівки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як відомо, патологія малюка трапилася через рідкісний збій під час вагітності. Так, зайва нога була залишком частково сформованого паразитичного близнюка.

Подібне явище виникає, коли близнюки не можуть розділитися. Частота виникнення таких патологій - один до мільйона.

Природа цього феномена невідома. Ймовірно, це може бути пов'язано з обмеженим кровопостачанням під час вагітності, що призводить до смерті і часткової абсорбції одного з близнюків. Відомо, що операцію малюку зробили в 11-місячному віці.

Так, дитині не просто видалили зайву ногу, йому зробили пересадку: права нога дитини була сформована як рука, тому лікарям довелося її видалити і пересадити ногу близнюка.

Зайва кінцівка - не єдина патологія дитини. Лікарі діагностували йому пупкову грижу і вроджені пороки серця. І всі ці стани вплинули на складність операції.

Однак лікарям таки вдалося її провести успішно. В майбутньому дитині доведеться перенести ще одну операцію - до всього іншого, у дитини відсутні колінні чашечки.


Зірка Титаніка і Володаря перснів: Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...

Це порнософт чи реклама колготок?: Кандидатку від Польщі на вибори до Європарламенту розкритикували за фото

неділя, 5 травень 2024, 19:51

Речницю польської партії "Конфедерація" Еву Зайончковську-Гернік, яка балотується на вибори до Європейського парламенту, розкритикували за агітаційне фото. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України. Один із лідерів "Конфедерації" Слав...