Урочисто піднятий: В Олімпійському селищі Ріо замайорів український прапор (фото, відео)

Традиційна церемонія підняття державних прапорів країн-учасниць передує офіційному відкриттю кожних Олімпійських ігор.

Український стяг. Фото: НОК

Український прапор урочисто піднято в Олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро. На честь участі нашої команди в Іграх ХХХІ Олімпіади пролунав гімн України. Про це повідомляє НОК України, передають Патріоти України.

Традиційна церемонія підняття державних прапорів країн-учасниць передує офіційному відкриттю кожних Олімпійських ігор і символізує готовність олімпійців країни до участі в Іграх.

В урочистій церемонії взяли участь президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, віце-президент НОК, Олімпійський чемпіон Валерій Борзов, Посол України в Бразилії Ростислав Троненко, шеф місії української делегації, призер Олімпійських ігор Ніна Уманець, спортсмени і тренери.

З офіційним привітанням учасників Ігор виступив мер Олімпійського селища Ріо.

За традицією на добру пам'ять представники Олімпійського селища і Олімпійської команди України обмінялися символічними олімпійськими сувенірами.

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...

Є значні руйнування: У центрі Чернігова стався вибух у приміщенні банку (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 9:48

Вранці 6 травня в центрі Чернігова стався вибух в приміщенні одного з банків, у результаті чого виникла пожежа та було пошкоджено будівлю, заявляє поліція Чернігівської області у Telegram, передають Патріоти України. . Дослівно: "Сьогодні близько 4-ї ...