У спеку завжди хочеться охолодитися чимось морозним, тому попит на морозиво злітає в рази. Однак цей продукт, як виявилося, в спеку якраз заподіює шкоди організму, стверджує гастроентеролог Мирослава Опришко, повідомляють Патріоти України.
"Влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією - вона дуже швидко псується і проявляється це не відразу. Морозиво на перший погляд не несе ніякої загрози - вважається, що в холодному середовищі бактерії не розмножуються (це дійсно так). Однак при цьому не у всіх магазинах, правильно зберігають ці ласощі. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене - воно вже є потенційно небезпечним. Адже суперечки в таких умовах починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння ", - пояснила лікар.
До речі, та ж сама небезпека криється і в молочних коктейлях. Молоко, яке довго простояло на сонці або в спеці несе додаткові ризики. Тому варто зовсім відмовитися від покупки молочних коктейлів на вулицях і в кіосках.
Міжнародна платформа Numbeo оприлюднила свіжий рейтинг якості життя у містах. Львів очолив список за кількістю балів, випередивши Харків, Київ, Одесу та Дніпро. Усього враховувалися дані за перше півріччя 2025 року, передають Патріоти України. Топ-5 ук...
Власники BMW частіше за інших сідають за кермо у нетверезому стані. Про це свідчать дані нового дослідження платформи LendingTree, яка проаналізувала звіти з 50 найбільших міст США, передають Патріоти України. Згідно зі статистикою, на кожну тисячу вод...