
У спеку завжди хочеться охолодитися чимось морозним, тому попит на морозиво злітає в рази. Однак цей продукт, як виявилося, в спеку якраз заподіює шкоди організму, стверджує гастроентеролог Мирослава Опришко, повідомляють Патріоти України.
"Влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією - вона дуже швидко псується і проявляється це не відразу. Морозиво на перший погляд не несе ніякої загрози - вважається, що в холодному середовищі бактерії не розмножуються (це дійсно так). Однак при цьому не у всіх магазинах, правильно зберігають ці ласощі. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене - воно вже є потенційно небезпечним. Адже суперечки в таких умовах починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння ", - пояснила лікар.
До речі, та ж сама небезпека криється і в молочних коктейлях. Молоко, яке довго простояло на сонці або в спеці несе додаткові ризики. Тому варто зовсім відмовитися від покупки молочних коктейлів на вулицях і в кіосках.
У Польщі поліцейські зупинили 13-річного громадянина України, який подолав приблизно 30 км велосипедом, прямуючи до подруги, з якою познайомився в інтернеті. Про це 28 жовтня повідомило агентство PAP із посиланням на речницю повітової поліції у Плонськ...
Правоохоронці фіксують значне скорочення випадків хабарництва в територіальних центрах комплектування (ТЦК), про це повідомив народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко в інтерв'ю для Telegraf, яке опублікували 28 жовтня. На його думку,...