Увага, небезпечна "схема"! Шахраї в Україні продали неіснуючих автомобілів на 4 млн грн (фото)

У Миколаєві правоохоронці затримали 10 аферистів віком від 31 до 45 років, які створили мережу фіктивних фірм із продажу автомобілів, повідомляють Патріоти України.

Орудували протягом року у Миколаївській, Одеській, Херсонській і Харківській областях. Ошукали клієнтів майже на 4 млн грн.

Злочинну групу створив мешканець Харкова, який, окрім шахрайств, іншою діяльністю не займався. Його правою рукою була одеситка, яка координувала роботу офісів у Миколаєві, Первомайську та Одесі, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївщини.

"Учасники організованої групи розміщували оголошення в мережі інтернет про надання послуг щодо купівлі-продажу транспортних засобів, із зазначенням номерів телефонів нібито офіс-менеджерів. Бажаючим придбати автомобіль за зниженою ціною аферисти пропонували прибути до спеціально орендованих офісних приміщень (їх правоохоронці задокументували 5 по Україні) та укласти, як виявилось у подальшому, фіктивні угоди. Офіс-менеджери повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про наявність транспортних засобів і необхідність у рамках умов договору сплати авансу у розмірі не менше 30% вартості автомобілю. Також шахраї запевняли, що у випадку невідповідності якості замовлених транспортних засобів очікуванням клієнтів кошти обов'язково будуть повернуті після написання відповідних заяв та їхнього розгляду керівництвом", - розповіли правоохоронці.

Майбутні автовласники підписували попередні договори, перераховували гроші на рахунки зловмисників і чекали замовлення. Далі злочинці телефонували потерпілим і розповідали про затримку поставки з морських портів Чорноморська та Ізмаїлу, а також про виникнення низки проблем щодо транспортування автомобілів.

Не дочекавшись товару, клієнти писали заяви про повернення своїх коштів. На це отримували відповіді за підписами директорів про те, що виплати укладеним попереднім договором не передбачені. Тому пропонували звертатись до суду з цивільно-правовими позовами.

Поліцейські встановлюють остаточну кількість потерпілих. Триває комплекс слідчих дій та оперативно-розшукових заходів із затримання усіх причетних до злочину учасників організованого угрупування. Затриманим загрожує до 12 років в'язниці із конфіскацією майна.

Потерпілих від вказаних злочинів просять звертатися до поліції за тел. 0939843526 або0634135977.

Співзасновник "Культурного десанту" пояснив, чому відмовив Лободі і Потапу у виступі на передовій

неділя, 28 квітень 2024, 20:06

Співак, музичний продюсер і співзасновник Культурного десанту Олександр Чемеров на проєкті Муз_Тренд розповів, що не вірить у щирі наміри Лободи і Потапа і тому ці артисти не виступають на передовій перед захисниками України, передають Патріоти України...

"Нас фінансує... Пенсійний фонд": Як військовий "Дід" веде чоловіків 60+ нищити окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:55

Проти армії Російської Федерації ведуть "неофіційну" війну українські дідусі, яких об'єднав у ротно-тактичну групу 67-річний Олександр Таран - по-фронтовому "Дід". Йдеться про бійців, що не входять до складу Збройних сил України через літній вік. Однак...